Zeerobben Darts 2024

Afgelopen zaterdag was er weer genoeg te beleven op het Oostersportpark. Buitenom een bomvol jeugdprogramma en de spectaculaire overwinning van Zeerobben 1 vond ook het altijd populaire Zeerobben Darts weer plaats. Het is ondertussen alweer de 18e editie. Met bijna 100 deelnemers zaten de poules weer afgeladen vol en werd er in verschillende categorieën gestreden om de titel van Zeerobben Darts 2024.

Jeugd
Nieuw dit jaar was dat het jeugd toernooi niet tegelijk met de senioren plaats vond. Om 16:00 waren dit de eerste deelnemers die deze middag aan de oche gingen staan. Met 16 deelnemers verdeeld over vier poules werd gestreden om een klassering in de poule. Vanuit deze klassering kregen alle deelnemers een plek bij de laatste 16. Via het bekende knock-out systeem kwamen we rond 17:30 uit bij de finale. Deze finale ging tussen Quin Amels en Abel Garcia Valdes. Na een spannende wedstrijd was het Quin die er met de hoofdprijs vandoor ging. De troostfinale ging tussen Leon Schuijl en Niek Helfferich. Leon won en pakt zo de derde prijs.

 1. Quin Amels
 2. Abel Garcia Valdes
 3. Leon Schuijl
 4. Niek Helfferich

Dames
Ook bij de dames was het dit jaar weer volle bak. Met 12 deelnemers was dit ook een van de hoogste opkomsten van de afgelopen jaren. Wat vooral mooi was, was dat meer dan de helft voor de eerste keer mee deden dit jaar. Een mooie ontwikkeling en wij hopen dat het hen goed bevallen is! In twee poules werd gestreden om plekken in de halve finales. Na deze halve finales werd gestreden in de finale en in de troostfinale. Het strijdtoneel in de finale werd dit jaar ingevuld door Shalina Pander en Marije Drent. Ook dit was weer een hoogwaardige en spannende finale. Uiteindelijk was het Shalina die met maar liefts 50% (!) op de dubbels de eerste prijs in bemachtiging nam. De troostfinale ging tussen Esmé Torenbeek en Janita Boutsma. Deze werd gewonnen door Esmé.

 1. Shalina Pander
 2. Marije Drent
 3. Esmé Torenbeek
 4. Janita Boutsma

 

Heren
Bij de heren waren er dit jaar 68 deelnemers. Dit zorgde er voor dat we met dubbele poules op een bord moesten gaan gooien. Na bijna drie uur darten konden we richting het knock-out toernooi. Met bekende Zeerobben Darts gezichten en een aantal verrassingen kwamen hier prachtige wedstrijden uit voort. Na elfen wisten we welke vier spelers zich konden plaatsen voor de halve finales en rond middennacht was het tijd voor de laatste twee wedstrijden. De troostfinale ging tussen Freek Topfer en Lars de Boer. Freek trok in deze wedstrijd aan het langste eind en pakte hiermee het brons. De finale begon met een heuze walk-on. Debutant Robin Fischer mocht het opnemen tegen de ervaren Albert Beuker. De finale was ook echt finale waardig. In een zinderende wedstrijd wist Albert het hoofd net iets koeler te houden en kon hiermee zijn derde Zeerobben Darts titel binnen halen.

 1. Albert Beuker
 2. Robin Fischer
 3. Freek Topfer
 4. Lars de Boer

Namens de organisatie willen wij iedereen bedanken voor een geslaagd toernooi. Novisafe, Van der Ploeg Schilderwerken en Aalders Timmerwerken bedankt voor het sponsoren van dit toernooi. Wij kijken alweer uit naar een minstens zo succesvol toernooi in 2025!Zeerobben Darts 2024