ZEEROBBEN ALS KOPLOPER NAAR PORTUGAL

Nadat Zeerobben afgelopen donderdag eenvoudig met 1-4 won bij Leeuwarder Zwaluwen, kon het zaterdag achterover leunend toekijken hoe concurrent SC Stiens ook nog eens 2 punten verspeelde tegen SC Berlikum. Daardoor gaat Zeerobben onverwacht comfortabel als Herbstmeister de winterstop in en gaat het zich vanuit die positie voorbereiden op een pittige hervatting van de competitie na de winterstop.
Die voorbereiding zal voor een belangrijk deel plaatsvinden in Albufeira, Portugal, waar Zeerobben van 10 t/m 13 januari een trainingskamp zal opslaan.

De koppositie die Zeerobben momenteel inneemt, mag je best een beetje verassend noemen. Zeerobben begon de competitie heel sterk met een duidelijke 1-4 overwinning op één van de favorieten, het sterke SC Stiens, maar moest een week later op het Oostersportpark alweer z’n meerdere erkennen in een toen heel goed acterend Heerenveense Boys. En toen Zeerobben 2 weken later wederom zowel een overwinning (0-1 uit bij vv Heerenveen) als een nederlaag (0-1 thuis tegen FVC) verder was, leek zich een wisselvallig seizoen af te tekenen. Een plekje tegen de subtop aan, dat leek voor Zeerobben een realistisch beeld te gaan worden.
Maar er volgden 4 overwinningen op rij (VVI, Bolsward, St. Annaparochie, GAVC) en de concurrenten lieten regelmatig steken vallen, met als gevolg dat Zeerobben zich ondanks een teleurstellend gelijkspel tegen laagvlieger Dronrijp aan de kop van de ranglijst nestelde. De uitoverwinning bij Leeuwarder Zwaluwen zette daar een uitroepteken achter en dat leidde dan tot de huidige overwinteringsstand:

1. Zeerobben                  11-25
2. Sneek Wit Zwart       11-22
3. Heerenveense Boys  11-22
4. GAVC                            11-21
5. SC Stiens                     11-20
6. SC Bolsward               10-18
7. FVC                               11-18
8. SC Leovardia              10-17
9. VV Heerenveen          11-16
10. VVI                              11-16
11. SC Berlikum              11-08
12. Lwd. Zwaluwen        11-07
13. VV Dronrijp               11-04
14. St. Annaparochie      11-01

Een stand die overigens geen enkele aanleiding geeft tot een euforische stemming. Oké, de winst van de eerste periode geeft nu al recht op deelname aan de nacompetitie, maar voor het overige is er immers nog niks gewonnen en moet heel realistisch ook worden geconcludeerd dat het niet heeft tegengezeten bij de overwinningen op Heerenveen, VVI, Bolsward en GAVC.

Op 20 januari wordt de competitie hervat en wacht Zeerobben zoals gezegd een moeilijke reeks:
20 januari: thuis tegen Sneek Wit Zwart
27 januari: uit tegen Leovardia
3 februari: thuis tegen SC Stiens
10 februari: thuis tegen VV Heerenveen
Dat lijkt op een beslissende fase voor de rest van het seizoen.

Het wordt dus zaak een goed fundament te leggen in Portugal. Selectie, staf, vrijwilligers en sponsoren vormen samen een groep van ruim 50 personen die in de nacht van 10 januari richting Albufeira vliegen. Globaal ziet het programma voor het trainingskamp er als volgt uit:

10 januari: nacht/ochtend reizend, inkwartieren, middag 2 trainingen, avond presentaties staf en gezamenlijk diner.
11 januari: ochtend training, middag voetvolley toernooi. Sponsoren Jeep safari.
12 januari: ochtend toernooi Algarve Cup, middag vrij. Sponsoren golfen of andere activiteit.
13 januari: ochtend: sightseeing tour Albufeira, middag vertrek voor terugvlucht.

Een kort, maar krachtig programma, met natuurlijk ook veel ruimte voor teambuilding. De huidige koppositie heeft hoe dan ook een goede boost gegeven aan het vertrouwen en vormt een lekkere basis voor een goede overwintering.