Zeerobben 3 voor de tweede keer dit seizoen de ongelukkigste tegen Heerenveense Boys!!!

Na de donderdagtraining die we eindigden met een penaltyserie waar diverse eerste elftal spelers de kunst van een goede pingel hadden afgekeken (Van harte mannen met de bekerwinst op Buitenpost!!!) speelden we afgelopen zaterdag op het Plusveld onder leiding van scheidsrechter v.d. Veer in het gele teneu tegen de, in verliespunten, koploper.

Klokslag 15uur, onder de harde klanken uit de boxen vanaf het hoofdveld, begonnen Tom, Stijn, Patrick, Sander, Harmen, Jens, Ivar, Herwin, Rick, Paolo en Milan aan de wedstrijd.

Beide ploegen proberen geleidelijk de helft van de tegenstander te zoeken. Waar Zeerobben dat tracht met korte combinaties, zoeken de gasten geregeld de lange bal op de snelle vleugels. De tegenstander was daarmee iets gevaarlijker, maar tot echte kansen kwamen beide ploegen niet. Het was Stijn die met een te korte terugspeelbal een tegenstander in stelling bracht, maar die bediende zijn teamgenoot die zich in buitenspel positie bevond en grens P. restte niets anders dan de vlag te hanteren en dat werd overgenomen door de scheidsrechter. Vlak voor rust was Paolo iets te laat in duel met de tegenstander, en raakte deze zijwaarts wat hem een gele prent en dus de bijbehorende 10 minuten tijdstraf opleverde. In de laatste minuten voor de rust kwamen we dus even onder druk te staan, maar de thee werd met een brilstand genuttigd.

Zonder wissels, vandaag Cees, Kor(eerst 90min. bij t 4e) Stef P. & Stef A., begonnen we aan de 2e helft.

Door de, nog 7 minuten durende, overtal situatie werd Heerenveense Boys stilaan iets beter, maar de mannen van Opa bleven gedecideerd doorgaan.

Echter was rond een uurtje voetballen de snelle rechtsbuiten “MotM” Harmen te snel af en die zijn schot/voorzet was Tom te machtig. Helaas dus 0-1 achter, maar nog voldoende tijd op de klok om de schade te herstellen. Dit lukte bijna, na een afgeslagen corner van de inmiddels ingevallen Amels sr. was het tot 2x toe Hartogs die de gelijkmaker kon maken, maar helaas bleef het bij bijna.

Wat niet bij bijna bleef was de 0-2, waar ut derde wat aanpassingen had gedaan om nog een resultaat uit het vuur te slepen, was nu de linksbuiten oppe brommer en kon de wedstrijd beslissen. Hierna gingen logischerwijs de kopjes wat omlaag en kon H.B. uitlopen naar 0-4. Gevaarlijk werden we zelf ook nog een aantal keer, maar we konden onszelf niet belonen met een doelpuntje.

Helaas, maar volgende week mogen we het opnieuw proberen. Dan in Stavoren, tegen QVC. Aanvang 14:30 uur, tot dan!!!