Zeerobben 3 pakt eerste punten van het seizoen

Het derde kent een lastige start van de competitie. Na de eerste wedstrijd kansloos te hebben verloren, volgden 2 wedstrijden waarin zeerobben wel partij kon bieden. Desondanks werden ook deze wedstrijden verloren, maar elke week wordt er beter gevoetbald. Afgelopen zaterdag was er een nieuwe kans tegen het derde van Blauw Wit om de eerste punten van het seizoen te pakken.

Beschikkend over een brede selectie, kon er een sterk basiselftal opgesteld worden. Een opvallende afwezige in deze brede selectie was Pake, die de hele week al hinder ondervond van zijn nieuwe kunstgebit. Zijn plek in de verdediging werd ingenomen door Lau. De verdediging bestond verder uit Stijn, Zuurmond en Twit, en Tom op doel. Op het middenveld kreeg Dion weer een kans, hij werd hier vergezeld door Amels Sr en Ivar. Voorin moesten Jens, Opa en Amels Jr. voor gevaar zorgen. Op de bank zaten Nota, Gijs, Harmen, Just in Cees en Danyel. Ook beschikten we weer over een reservekeeper. Anthony is er altijd en neemt zijn rol als 3e keeper heel serieus. Altijd aanwezig op de trainingen, en hij rijdt bij alle uitwedstrijden. Het is nog wachten op zijn eerste speelminuten als keeper dit seizoen, maar als hij zo doorgaat kan niet lang meer uitblijven.

Rond de klok van 3 uur werd er afgetrapt, maar niet voordat Sjoerd het team mentaal op voorsprong had gezet met zijn benutte strafschop. In de openingsfase kwam Zeerobben goed voor de dag en werd het enkele malen gevaarlijk voor het doel van Blauw Wit. Toch was het Blauw Wit dat op voorsprong kwam door een zwak moment in de verdediging van Zeerobben. Gelukkig was het kort daarna Jens die met een mooie individuele actie Zeerobben weer op gelijke hoogte bracht. Helaas moest Jens niet veel later het veld verlaten met een sleutelbeenblessure. Later in het ziekenhuis bleek het om een kleine breuk te gaan. Het is nog onzeker hoe lang hij uit de roulatie is. Met Gijs als vervanger voor Jens, ging Zeerobben weer opzoek naar de voorsprong. Opa had in eerste instantie moeite om goed werk van onder andere Amels Jr. te bekronen met een doelpunt. Het meest ”lullige” moment was nog wel toen hij de bal tevergeefs zonder zijn hoofd, borst, benen of voeten te gebruiken in het doel probeerde te werken. Toch wist Opa zich daarna te herpakken en met twee rake kopballen zette hij Zeerobben op een verdiende voorsprong. Ook de frivool spelende Amels Jr. pikte een doelpunt mee waardoor er gerust werd met een tussenstand van 4-1.

Na de rust had Zeerobben het even moeilijk. Blauw Wit maakte snel de 4-2 en kwam nog een paar keer gevaarlijk dicht in de buurt het doel van Zeerobben. Gelukkig stond Tom uitstekend te keepen en bleef de schade beperkt tot één tegengoal. Zeerobben herpakte zich hierna en Gijs gooide even later de wedstrijd op slot door van een ruime afstand de 5-2 binnen te schieten. Dat was ook gelijk het moment om de moegestreden Dion en Opa te vervangen door Danyel en Nota. Ondertussen bleef Amels Jr. een plaag voor de verdediging van Blauw Wit en scoorde nog twee maal, waarvan aan de laatste treffer een prachtige assist van Nota vooraf ging. Uit een doeltrap verlengde Nota met zijn krachtige lijf de bal elegant met het hoofd waardoor Amels Jr. een vrije doortocht kreeg naar het doel van Blauw Wit en simpel kon afronden. Ook Harmen mocht nog even zijn kunsten vertonen en normaal gesproken had ook Just in Cees nog even zijn rentree kunnen maken, ware het niet dat hij al gepikeerd onder de douche stond. Onze manager-speler was even vergeten dat je wel met hele goede argumenten moet komen om just in Cees 90 minuten op de bank te kunnen laten zitten. Na de wedstrijd werd onder het genot van een biertje werd de vrede weer gesloten en hebben de twee samen rest van de avond nagenoten van deze heerlijke 7-2 overwinning.

Volgende week is er geen wedstrijd voor het derde. Op 29 oktober is SC Bolsward 3 de volgende tegenstander die het op mag nemen tegen de mannen in vorm.