Zeerobben 3 overtuigend langs Nijland 2

Met een kansloze 1-5 nederlaag tegen SDS op de Visserijdagen zaterdag en een 2-2 gelijkspel vorige week in Marknesse tegen SVM. Speelden we vandaag de laatste (oefen/beker) wedstrijd van de voorbereiding tegen het ons bekende Nijland 2.

De opstelling was als volgt; Bas op doel; Dion (Ton 46), Patrick©, Laurens, Jelte (Wesley 65); Koen, Ruben, Stef, Mendel; Klaas (Lenny 20) en Gerben; Wissels; Lenny, Ton, Wesley Coach; Sjoerd We gingen voortvarend van start, hadden het merendeel balbezit en lieten Nijland niet gevaarlijk worden. Enkele kleine mogelijkheden werden geen kansen, waardoor we onszelf niet een makkelijke middag bezorgden. De enige keer dat Nijland gevaarlijk werd zat ie er gelijk in. Niet veel later moest Klaas na een vervelend tikje, waar er nog veel van zouden volgen, het veld al na een kwart wedstrijd verlaten. Lenny kwam hem vervangen. We lieten ons niet uit het veld slaan door het kleine dompertje, en gingen door met goed voetballen en de jacht op de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk ook, na een afgeslagen corner werd de bal de 16 ingebracht en maakten niet 1, maar zelfs 2 Nijlanders hands. Gerben ging achter de bal staan en liet zien over stalen zenuwen te beschikken, 1-1. De ban gebroken en nu waren we los zal je denken. Niet dus, de 2e keer dat Nijland bij Bas in de buurt kwam was het direct weer 1-2. Na een fraaie vrije trap in niemandsland, werd er niet goed mee verdedigd en konden 2 blauwhemden de bal 2 e paal zo binnenlopen.

Zo gingen we rusten met een onverklaarbare 1-2 achterstand. Beter voetbal en meer mogelijkheden maar als de eindpass en/of afronding te wensen over laten ga je niet scoren. 1 wissel voor de 2e helft, Dion bleef met liesklachten achter en Ton kwam hem vervangen op de rechtsback positie.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld, Zeerobben met goed combinatie spel de betere en Nijland wachtte het rustig af en loerde, onsamenhangend, op een sporadisch foutje in de groen-witte verdediging. Het was veelzeggend dat Bas pas in de 80e minuut van de wedstrijd voor het eerst in de 2e helft handelend moest optreden. Begin 2e helft was het Lenny die ons op 2-2 bracht. Mede door de snelle gelijkmaker werd het er “makkelijker” op. De verdedigers en middenvelders hadden het allemaal wel onder controle, en ook aanvallend was nu de eindpass een stuk beter. Hierdoor creëerden we steeds meer druk en dus ook kansen. Het was echter Stef die met een afstandsschot de bevrijdende 3-2 op het, inmiddels wel aanstaande, scorebord zette. Hierdoor brak het verzet van de gasten wel een beetje, maar toch bleven ze het proberen. We kwamen ook goed weg toen de blauwhemden tot 2 maal een pingel claimden, maar in eerste instantie was het geen hands en de 2e keer was een schouderklopje reden tot een vreemde duikeling waarvoor de dienstdoende arbiter ook geen elf meter trap kon aanbieden aan de gasten. Het slotakkoord was voor Gerben die een kopbal van Lenny met het hoofd in het doel knikte. Zo wonnen we met 4-2, maar had het meer kunnen en eigenlijk ook moeten zijn. Maar we vier(d)en de victorie en het vertoonde spel biedt vertrouwen.

Volgende week mogen we starten aan de competitie bij Ropta Boys, die eerst deze week een volledige bekercompetitie spelen met wedstrijden op maandag, dinsdag en donderdag. Hopelijk hebben ze dan zaterdag nog lucht en plezier om ons te ontvangen. Tot dan.