Zeerobben 3 heer en meester, toch nog billenknijpen

Afgelopen zaterdag mocht ut derde ontwaken uit de winterstop. Vorige week liet QVC het helaas afweten, waardoor we startten met een thuiswedstrijd tegen WaterPoortBoys 2.

Voorafgaand aan deze wedstrijd kwam er ineens iemand met het idee om eens even de bezem door de (WhatsApp)selectie te halen. “Op papier” zoals dat dan zo mooi klinkt moeten wij wekelijks minimaal 2 elftallen op kunnen stellen, als je naar de appgroep kijkt, maar in de praktijk blijkt dat we de dinsdagtraining er inmiddels maar uitgegooid hebben. Hierdoor hebben we wel inmiddels al een maand lang elke donderdag minimaal 16 man beschikbaar voor de “clubavond”, oftewel de tactische trainingssessie op donderdag. Nou was het geval dat er dus daadwerkelijk ook gehoor aan het “opschonen” van de selectie werd gegeven, maar juist de (vaak of sporadisch) aanwezigen kozen eieren voor hun geld. Dus na dat er weer wat lui bereid gevonden waren om toch weer tot de groep te behoren, konden we ons gaan richten op de aankomende wedstrijd.

Uiteraard was ook maat Plaschke er weer bij als grensrechter en nam Klaas de leiding op zich, toppers!!!

Wpb is inmiddels ook een bekende tegenstander, zodoende wisten we dus dat we aan de bak konden. Onder frisse omstandigheden floot scheids v.d. Veer iets voor 15uur voor de aftrap. Hiervoor hadden de mannen een iets andere warming-up gehad dan voorheen, en dit zou later blijken een goede keuze te zijn.

De verdediging, onder aanvoering van captain Zuurmond gaf geen krimp, Tom had na pak hem beet een minuut of 18 pas zijn eerst terugspeelbal. Het middenveld met de bedrijvige Danyel, Ivar, Jens en Gijs was de gasten steeds een stap voor en voorin waren Nick en Stijn een plaag voor de defensie van de Snitsers. Op de bank hadden we Harmen, nieuw lid Milan en Buurman en Buurman(Stef Nota en Stef Postma)

Aangezien het op het hoofdveld bij t eerste pas ging stormen na het inbrengen van David v.d. Pol, hadden wij ook aardig wat volk langs de lijn. Deze zagen een goed Zeerobben3, dat zich via Nick op een ideaal moment beloonde met de 1-0 vlak voor rust. Even hiervoor werd Jens, nadat hij zijn directe tegenstander weer eens zijn hielen liet zien, stevig aangepakt en moest na een val op zijn schouder het veld verlaten en werd vervangen door Stef Nota. Kort hierna floot de scheidsrechter voor het rustsignaal en konden we aan de thee.

Deze tijd benutte Nota om een echte warming-up te doen, de rest zette in de box de punten op de i. De pijntjes werden door de voorsprong en goede partij even vergeten, dus zonder wissels gingen we van start voor de 2e helft.

In de 2e helft dachten we een gemotiveerder Wpb te treffen, daar hun trainer in niet te misstaan Mokums zijn onvrede uitte in de rust over zijn ploeg.

Niets bleek minder waar, het wachten was op de 2-0. Deze viel en was een aanval uit het boekje. Van achter opgebouwd, over de flanken een voorzet en Nota kroonde zich tot eindstation. Wedstrijd gespeeld gezien het spelbeeld.

Echter vond Nota dat hij belangrijk genoeg was geweest, viel de een na de ander “om” en werden we er door de vele wissels en daardoor ook positiewisselingen (niets ten nadele van de invallers) niet beter op. Ondanks dat had Tom alleen nog wat opgedroogd swit oppe harses van Tony zijn warming-up. Toch wist Wpb de 2-1 te maken, stonden we even onder druk, maar sleepten wel de 3 punten binnen.

Dat het uiteindelijk nog enigszins lastig werd hadden we deels aan onszelf te danken, maar daar maalde na afloop niemand meer om!!!

Tom; Beton(Harmen), Cees, Zuurmond, Viking; Jens(Steffen Nota), Ivar, Danyel(Steffen Postma), Gijs; Nick & Stijn(Milan).

Aankomende week weer thuis, aanvang 15uur tegen Leeuwarden Zwaluwen. Spelen we dan met dezelfde inzet, discipline en spelvreugde kunnen we wederom voor een resultaat gaan.

Tot dan!!