Zaterdag 10 april

Zo langzamerhand komen er steeds meer berichten tot ons m.b.t. de (evt.) start van de Regiocup door de KNVB. Tegelijkertijd weten we ook dat alles nog erg onzeker is. De KNVB heeft de speeldagenkalender vrij gegeven en heeft ook al een poule-indeling gemaakt voor alle teams die meedoen. De KNVB zou graag op zaterdag 24 april met de start van de Regiocup willen beginnen maar zoals gezegd wachten we eerst de berichtgevingen deze week maar weer af.

En dus gaan we weer verder met waar we mee bezig waren en dat is de jeugd zoveel mogelijk de gelegenheid bieden om toch te kunnen sporten. Velen vinden het prachtig om elke zaterdag wedstrijdjes te spelen op het Oostersportpark. Anderen zijn toe aan wedstrijden tegen andere clubs. Begrijpelijk. Ondanks herfst-mix-toernooien, krokustoernoooitjes, spelmorgens, onderlinge wedstrijden (wel of niet gemixt) en trainingen zijn velen wel toe aan  nieuwe uitdagingen.
Afgelopen zaterdag werden er door de jeugdafdeling weer wedstrijden georganiseerd en gelukkig was het enthousiasme toch best weer groot. Er werd goed gevoetbald, gelachen, gedold, gemopperd en gejuicht. Kortom, bijna gelijk aan een “normale” zaterdag. Gelukkig is het mogelijk om binnen de jeugdafdeling veel te mixen waardoor er veel mogelijk is. De trainers zijn zeer inventief. Zo speelden een mix van JO12-1/JO12-2 en JO13-2 een onderlinge wedstrijd. Speelden de jongens van JO15-1 en JO17-1 in een onderlinge mix ook een wedstrijd. Voor de JO10-1/JO10-2/JO10-3 en JO11-3 was er een klein toernooitje. Verder speelden de JO8-1 en JO9-1 gemixt een wedstrijd en was er voor de JO8-2/JO8-3/JO9-2/JO9-3 een 5×5 toernooitjes. Daarnaast waren er nog meer wedstrijden voor o.a. de JO15 en JO17 groepen. Kortom, op deze manier werd toch geprobeerd om de kinderen zoveel mogelijk te laten voetballen. En de opkomst was zoals gezegd weer goed. Ook de beloftes van Zeerobben gebruikten de zaterdag om te trainen ter voorbereiding op wedstrijden die misschien binnenkort weer gespeeld mogen worden. Dat met elkaar zorgde ervoor dat er toch weer een gezellige voetbalsfeer op het Oostersportpark heerste.

Hoe zaterdag 17 april eruit zal gaan zien is nog maar zeer de vraag. De jeugdafdeling heeft nog een soort van “ uitwisselingsprogramma” met sc Franeker op de agenda staan. Het zou mooi zijn om die zo vlak voor een evt. start van de regiocup door te kunnen laten gaan maar we weten allemaal dat niets zeker is in deze tijd. Daarom eerst de berichtgevingen deze week maar weer afwachten en aan de hand daarvan kijken naar wat wel kan