Winsum 2 – Zeerobben 2 2-1

Het kan verkeren. Zo sta je in het veld, zo sta je op het terras omringt met twee beeldschone vrouwen met een biertje in de hand.  Het overkwam onze “alleskunner”. Hoe hij het doet, het is een raadsel. Waar hij afgelopen twee weken nog één van de strijders van het beloftenteam was, stond hij nu als een ware leider bij het eerste de boel op te zwepen. Zo zie je maar weer. Het beloftenteam, de kweekvijver voor het 1e. 

Zonder de “alleskunner” reisden de 15 koppige selectie af richting Winsum.  Al gauw kwamen wij erachter dat er meerdere routes richting Winsum leiden. Aangekomen op een geheel nieuw (winderig) sportpark, waar wij gastvrij werden ontvangen, vond de terreinknecht het nodig om het veld vooraf te sproeien. Al snel werd duidelijk in de warming up dat beide ploegen moeite hadden met het veld. Het veld was spekglad geworden. 

Voor aanvang van de wedstrijd moest er eerst nog een pascontrole plaatsvinden. De scheidsrechter wilde steekproefsgewijs een check doen. De scheidsrechter kwam niet verder dan Stijn en vond het wel prima. Bij afwezigheid van Sjoerd werd de scheidsrechter geassisteerd door niemand minder dan assistent-grensrechter Steffen Nota. Het maakt hem niets uit. Als er maar  “assistent” voor staat en Stef doet het. Alles in belang van het Beloftenteam. 

Na een stevige kreet waren de mannen er klaar voor. De mannen waren gebrand om de aansluiting te zoeken bij de middenmoot, gezien de resultaten van de afgelopen weken.  In een gelijk opgaande wedstrijd was het de Beloftenteam die verrassend in de 44e min  de 0-1 op het scorebord wist te zetten. Waarbij Steffen vooraf vlagde voor een ingooi voor Winsum, gaf de scheidsrechter aan dat Zeerobben mocht ingooien. De bal werd verplaatst naar de opkomende Stijn die vervolgens met een prima voorzet de vrijstaande Rocco de 0-1 zag binnen koppen. Al juichend was Rocco opzoek naar de meegereisde supporters (een dubbeldekker vol) om zijn doelpunt te vieren. Helaas had de buschauffeur hetzelfde probleem als de chauffeurs van het tweede. Ook hij had de maken met meerdere wegen die naar Winsum leiden. Hierdoor konden de niet aanwezige meegereisde supporters/spelers het doelpunt niet vieren en moest Rocco uiteindelijk zijn doelpunt vieren met de 11 spelers, pa Zwart, Mevrouw en dochter Beuker. Direct daarna floot de goed leidende scheidsrechter voor de rust.

In de rust werd al snel duidelijk dat de drie punten weleens meegenomen konden worden in één van de auto’s dan wel dubbeldekker (die de weg naar het sportpark nog niet had gevonden). De 2e helft hield het Beloftenteam lang stand. We gaven niets weg. Een overigens sportieve wedstrijd werd overschaduwd door een vervelende blessure voor Martijn. Door kordaat optreden van Frank en de leider is ergere pijn voorkomen. Ook de staf van Winsum willen wij bedanken voor hun hulp. Hopelijk valt de ernst van de blessure mee. Sterkte Martijn.

Na een klein oponthoud en nadat iedereen weer van de schrik was bekomen, gingen we verder met de tweede helft. Vrij direct daarna moest ook Sander met een blessure van het veld. In de 80e min vond er een scrimmage plaats in de 16 meter. Waar we anders zo resoluut waren, vergaten we nu de bal weg te werken.  Een speler van Winsum was net wat scherper, terwijl de dubbeldekker net het parkeerplaats opreed, tikte hij de bal in de netten 1-1.  De uit de bus gekomen supporters wisten niet wat ze zagen. Van een 0-1 voorsprong naar 1-1. Het kan snel gaan.
Waar beide trainers met een punt konden leven, was het Winsum in de 92e min die er alsnog met de overwinning er vandoor ging. De 2-1 op het scorebord en tevens eindstand.
Teleurgesteld zochten de mannen de kleedkamer op. Een Peptalk van trainer Camaru zorgde ervoor dat de kopjes weer omhoog gingen. 

Vanwege een eerdere aankondiging dat het Beloftenteam bij mooi weer in grote getalen aanwezig zou zijn, hield de kantinebeheerder een groot gedeelte van het terras vrij voor het Beloftenteam.  Zo konden de mannen van het Beloftenteam het eerste elftal aanschouwen die later die middag daar ook moest spelen. Volgende week spelen het 1e en 2e thuis tegen Drachtster Boys. Met dezelfde inzet van afgelopen zaterdag kan het een hele mooie middag worden op het Oostersportpark. We zien jullie om 12:30 uur. Tot zaterdag!

fotoverslag: https://www.sterkenburg.media/sport/804-winsum-2-zeerobben-2

Bron: Sterkenburg.media