Wedstrijdverslag Zeerobben JO17-1 – Workum JO17-1

Op een zonnige zaterdagmiddag 21 september op het Oostersportpark gaat voor de jongens van Zeerobben JO17-1 de eerste competitiewedstrijd beginnen. De eerste tegenstander van Zeerobben is Workum JO17-1. 

Tegelijkertijd met het eerste elftal van Zeerobben trappen de jonge mannen van Zeerobben af.  Een aantal jongens van Zeerobben waren met schoolkamp (Londen en Ardennen) geweest, waardoor het tijdstip van de wedstrijd later was. 

Zeerobben begint sterk aan de wedstrijd. Veel balbezit en goed combinatiespel. Vlak nadat het eerste elftal scoort, vliegt ook de bal van de JO-17 in het net van Workum. Vanuit de 16 meter, draait Joranzich vrij en knalt de bal tussen de palen. Zeerobben dendert door en heeft kansen op de 2-0. Het lukt echter niet om de voorsprong te verdubbelen. 

Vervolgens verzwakt de concentratie op het middenveld, waardoor Workum steeds meer druk legt op de verdediging van Zeerobben. Workum beschikt over veel fysiek sterke spelers en een snelle spits. Het middenveld van de jonge Robben was in dit gedeelte van de wedstrijd niet in staat om het tempo bij te houden. Dan staat het team even te slapen en kan de buitenspeler van Workum de 1-1 binnen schieten.

Zeerobben lijkt hierdoor een beetje van slag. Duels werden verloren. Workum gooit het tempo omhoog,  waardoor Zeerobben achter de feiten aanloopt. Door balverlies lukt het de boys van Zeerobben niet om een eigen aanval op te bouwen. Dat maakt dat de druk op de goal van Mika steeds groter wordt.  Daarbij ook nog de pech een lopende bloedneus, waardoor Zeerobben en tijdje met 10 man speelde, scoorde Workum de 1-2 en de 1-3. Tot overmaat van ramp werd het ook nog 1-4. Toen was het tijd voor de ranja. 

Na de rust heeft de technische staf twee spelers gewisseld. Zeerobben kwam weer wat meer aan voetballen toe. Langzamerhand kwam er ook weer druk op de goal van Workum. Er werden meer duels gewonnen en de boys van Zeerobben geloofden erin. Toen Joran de 2-4 vanaf zijkant binnen schoot, kwam de spanning ook weer terug. De jongens gingen op zoek naar de volgende treffer. Opnieuw werd er gewisseld door Zeerobben om de druk op de goal van Workum te houden. 

Helaas werd op het einde van de wedstrijd toch nog gescoord door Workum, waardoor de geflateerdeeinduitslag 2-5 werd. 

De jongens hebben genoeg geleerd van deze wedstrijd en er zijn bij de techinische staf voldoende aanknopingspunten om verder aan dit team te bouwen. 

Zaterdag 28 september nieuwe ronde, nieuwe kansen. Om 10:30 uur zijn de jongens te bewonderen in Stiens en spelen dan tegen de plaatselijke JO17-1.