Wedstrijdverslag Balk JO11-1 – Zeerobben JO11-1

We tellen 21 september en het is 8:45 op de robbenplaat. Tijd om te vertrekken richting Balk. Een zonovergoten dag begint zich langzaam te openbaren. Het is Zaterdag “de mooiste dag van de week”.  De eerst competitie wedstrijd staat op papier. Zeerobben 011 speelt in de hoofdklasse en heeft in de beker al wat zware potjes moeten wegwerken tegen eersteklas ploegjes zoals SC Franeker en Makkum. Ze werden niet altijd gewonnen dus  we wisten dat vandaag een zware pot ging worden tegen een hoofdklasse ploegje.

Balk heeft een mooi complex met een kantine boven een tribune waar je de velden mooi kunt bekijken. Ook het eerste elftal van Balk speelt in dezelfde competitie als Zeerobben dus in Balk timmeren ze ook hard aan de weg om hun jeugd zo hoog mogelijk te laten spelen.

De matadoren betraden het veld en gingen fanatiek bezig met de warming up.  Nu hebben we dit jaar twee Turkse broeders langs de kant staan die coachen, dirigeren en trainen en het liefst alles tegelijk doen. Alles in  eigen beheer met logo en busjes maar dat is misschien voor later aan de orde. Ze halen alles uit de kast om deze jongens top fit aan de wedstrijd te laten verschijnen. Je moet je indenken dat deze twee al tijdens de warming up, alles op alles hadden gesteld dat de jongens scherp aan de wedstrijd begonnen. Het doel was duidelijk Zeerobben moest compact spelen en eigenlijk op de counter een doelpuntje proberen te maken.

De eerste minuten ging dat heel goed en Balk kwam niet door onze defensie. Ik heb thuis voor mijn kleinste van 1 Jaar een baan gekocht waarop je een auto kan wegschieten. Nu moest ik zaterdag daaraan denken telkens als Lanvin of Justin de bal naar voren speelde over de laatste man van Balk heen dat er dan een kleine raket uit het nix komt opdoemen die begeleidt wordt door twee fanatieke coaches die het startschot gaven langs de kant.  Het was natuurlijk onze Speedy Gonzales Dinan die de verdediging van Balk het telkens moeilijk maakte. Die als gevolg van goed doorgaan  een vrije trap verdiende op een gunstige plaats voor Zeerobben. Justin Poortman stapte met  vertrouwen achter de bal en legde hem vakkundig met een prachtige boog over de keeper. Messi zou goedkeuring hebben gegeven.  Dus tegen de verhouding in stond het in eens 0-1 voor Zeerobben.

Maar Zeerobben ging door en we probeerde goed de diepe man aan te spelen en ook dit keer met succes dat we zelfs  een Penalty kregen. Justin Poortman achter de bal en hoppa 0-2. Wat was dit. Hing er een stunt in de lucht of had Balk ons onderschat.  Ik moet toegeven dat Balk niet alleen door de compacte defensie van Zeerobben moest, maar ook door de geluidsbarrière van de twee coaches van zeerobben die aan alle kanten probeerde de jongens op de juiste plaats te zetten.

De wedstrijd ging met veel passie en strijd door en hier en daar werden soms stevige op het oog lijkende overtredingen gemaakt. Gelukkig hadden ze op dit duel een vakkundige scheidsrechter gezet die alles onder controle had. Ook Balk kreeg een vrije trap op een gunstige plaats en werd snoeihard in de kruising gejast. De keeper van Zeerobben vertelde achteraf in een interview dat hij deze bal wel kon houden maar deze keer even niet.

1-2 was tevens de ruststand en iedereen ging vol verbazing richting de koffie. De tweede helft moest  van hetzelfde kaliber zijn anders kan je gewoon overlopen worden en was de strijd die je de eerste helft heb laten zien voor nix geweest. Er werden in de rust twee zuurstof tanks leeggezogen door de coaches zodat ook zij er weer tegen aan konden.

Ook de tweede helft begon zeerobben sterk en hielden we het fort dicht gespijkerd. De snelle uitbraken door Sem en Dinan waren voor de verdediging van Balk te machtig en onze Dinan prikte er een in 1-3 en weer wat lucht in de banden. Toch bleef Balk komen en werd hun favoriete spel gespeeld en probeerde ze Zeerobben uit de compactheid te halen. Dit lukte aardig want hun snelle spits prikte er een achter onze doelman 2-3 en de spanning was terug.

De kelen van de coaches gingen nog harder open en het publiek ging zich er ook mee bemoeien. Het gingen nog een paar hete minuten in Balk worden.

Je kan zeggen dat deze wedstrijd  uiteindelijk werd  gewonnen door strijd en passie want mooi voetbal zat er helaas niet meer in. Het was vrouwen en kinderen eerst en dat moest ook om de punten mee naar Harlingen te nemen. Toen de scheidsrechter floot werden er meteen twee  defibrillators het veld op gebracht om twee coaches te reanimeren maar gelukkig hadden ze hun verdiende punten binnen.  Keurige punten en volgende week Bolsward thuis. Ook dit zal weer een mooie pot voetbal worden. We doen er dit keer twee muilkorven bij voor de gebroeders ;-).

Groetjes van een Zeerobben Fan.