Waddenrobkes ook weer van start

In 2010 begonnen en nog steeds zijn ze er: De Waddenrobkes van Zeerobben! Op de allereerste flyer van de Waddenrobkes werden de volgende voordelen op een rijtje gezet:

  • Een kleiner overzichtelijker veld
  • De kinderen spelen tegen en met leeftijdsgenoten
  • Voor iedere speler meer balcontacten
  • Teams worden even sterk ingedeeld dus spannende competitie
  • Sfeervolle happening
  • Gemakkelijke instroom voor de allerjongsten

Elf jaar later is er eigenlijk weinig veranderd. De kinderen voetballen/spelen nog steeds volop met elkaar en worden niet meer klaar gestoomd voor de F-pupillen maar voor de overgang naar de JO8 groep. Sinds 2014 spelen de Waddenrobkes gedurende de winterstop in de Waddenhal. Vanwege de vele Coronamaatregelen heeft het echter toch lang stil gelegen maar na de persconferentie van vorige week werd er groen licht gegeven voor de binnensport en dus weer mogelijkheden voor zaaltornooitjes voor de Waddenrobkes. Dat betekende dat er snel geschakeld moest worden. En dat gebeurde ook zodat afgelopen donderdag alweer de 1e speeldag was in de Waddenhal. De komende weken blijven de Waddenrobkes in de Waddenhal alvorens ze begin maart weer van start gaan met de landencompetitie buiten op het Oostersportpark.

Om een indruk te krijgen van het voetballen tijdens de winter in de Waddenhal hebben we nog eens wat oude foto’s van Frans Bode erbij gepakt die laten zien hoe leuk het is en hoeveel plezier de kinderen eraan beleven. Het geeft een goede indruk van voetballen bij de allerjongste groep van Zeerobben. 

Als de kinderen weer buiten gaan trainen zijn de trainingen op woensdagmiddag van 17.00 uur tot 18.00 uur op het A-veld op het Oostersportpark. Kinderen die nog op zwemles zitten en zaterdags niet kunnen meedoen kunnen natuurlijk ook eerst alleen meetrainen. Voor meer informatie kan men contact opnemen met de coördinator van de Waddenrobkes Ronald Bambach op 06- 23914185!