voorbeschouwing Zeerobben – Sneek Wit Zwart

 Meteen een kraker in de tweede klasse K

Hoe kom je uit de korte winterstop, dat is de vraag die zaterdag aanstaande beantwoord gaat worden. Zowel Zeerobben ( Albufeira ) als Sneek WZ ( Gran Canaria) hebben afgelopen week een trainingskamp van 4 dagen gehad. Sportief gezien een prima invulling van het gat van ruim een maand. Maar ook op moreel gebied een topper, teambuilding in optima forma.

De nummer 1 tegen de nummer 2 na elf competitiewedstrijden. Als dat geen mooi begin inhoudt voor de start in 2024. Ook vorig jaar speelden beide clubs in competitieverband al tegen elkaar en waren aan elkaar gewaagd. In de thuiswedstrijd bleef het lang in evenwicht, totdat Patrick Amels en invaller David van der Pol ( 2 x ) het verschil maakten. In de laatste wedstrijd verloor SWZ  in en tegen Bolsward met 4 – 2.

Zeerobben sloot 2023 af met een puike en verdiende overwinning in Leeuwarden tegen Leeuwarder Zwaluwen ( 1 – 4 ). In de zaal werd Zeerobben tweede in het hoog aangeschreven Havenstadtoernooi op 31 december. Gretig en ambitieus zullen de groenwitten een goed vervolg aan deze spannende competitie willen geven. De bovenste teams van de ranglijst na 11 wedstrijden ( hier bijgevoegd ) geeft aan, dat ze dicht bij elkaar zitten en er dus ook nog van alles mogelijk is. Spannend zeker ook, omdat de onderste vijf in de gevarenzone zitten.

We heten onze gasten uit Sneek van harte welkom op het Oostersportpark en we hopen op een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd. De steun van de immer aanwezige supportersschare zal zeker weer daartoe een steentje bijdragen.

 

Stand in de tweede klasse K:

1 Zeerobben                      11            25

2 SWZ VV                          11            22

3 Heerenveense Boys       11           22

4 GAVC                               11            21

5  Stiens SC                           11            21