Voorbeschouwing Zeerobben – Leovardia

Zeerobben ontvangt het onbekende Leovardia

De eerste drie punten zijn twee weken geleden binnen geharkt tegen sc Joure in een tumultueus duel met een voor Zeerobben prettig slot. Daarna een verplichte rustdag in verband met oneven aantal teams in de tweede klasse K.

Tegenstander Leovardia is ontstaan uit een fusie van twee oude en vooraanstaande clubs te weten : Rood Geel en sc Leeuwarden. Beide zondagamateurs en bij het fusiejaar 2013 overgestapt naar het zaterdagvoetbal

In de competitie moest Leovardia het onderspit delven tegen buurtgenoot Hardegarijp. In Leeuwarden werd het 1 – 3. Tegen het moeilijk te bespelen VVI behaalden de Leeuwarders in de eerste wedstrijd een verdienstelijk gelijkspel. Over de sterkte valt eigenlijk nog weinig te zeggen. Feit is wel, dat Leovardia door de coronaperikelen tot twee keer toe een promotie misliep. Voetbalseizoen 19/20 en 20/21 leverden niet de verdiende promotie op. Gelukkig gebeurde dit wel in 21/22, afgetekend kampioen.  Met één punt uit twee duels staat Leovardia weliswaar laatste, maar reken er maar op dat ze ook in de tweede klasse hoge ogen zullen gaan gooien. De gasten uit Leeuwarden worden van harte welkom geheten op het Oostersportpark. We zijn benieuwd naar de opstelling van trainer Henk Konings; een mix van ervaring en jeugdig enthousiasme??