Voorbeschouwing Zeerobben – L.A.C. Frisia 1883 zo. (eerste ronde van de KNVB-beker)

Zeerobben tegen topper uit de zondag 2e klas

Het leuke van bekervoetbal bestaat uit het feit, dat je tegen amateurclubs uit de buurt mag strijden om de KNVB beker, die hun wedstrijden normaal gesproken op zondag spelen. De voorrondes voerden de Harlingers naar Stiens en let wel naar Den Helder en thuis tegen zondag 2e klasser DTD. Zeerobben won deze halve competitie met speelse gemak. Al eindigde de wedstrijd in Noord-Holland in 4 – 4 . In dit duel werd een ruime voorsprong uit handen gegeven.

Blij verrast was Zeerobben, dat ze  Frisia lootten in een lucratieve thuiswedstrijd. We verwachten uit Leeuwarden ook de nodige supporters. Bovendien lijkt dit duel op voorhand ook aantrekkelijk voor de neutrale toeschouwer. Twee verschillende voetbalculturen, die elkaar in de jeugdteams al met grote regelmaat hebben ontmoet. Niet eerder hebben de twee topamateurs van Friesland met elkaar op dit niveau de degens gekruist in een officiële confrontatie. Frisia staat in de competitie tweede en bivakkeerde met grote regelmaat ook in de eerste klasse van de zondagamateurs. Afgelopen jaar moesten ze weer een stapje terug doen.

Zeerobben zit na een prima start in een zogenaamd dipje. Prima voetbal en veel inzet hebben niet geleid tot de meestal verdiende maar niet gekregen punten. Zaterdag moesten ze terecht  het hoofd buigen in Winsum en belandden door dit verlies in het rechter rijtje. Vertrouwen in de selectie en de staf biedt sowieso  hoop op betere tijden. Misschien helpt het bekerduel tegen Frisia Zeerobben weer op weg.