Voorbeschouwing Zeerobben – Heerenveense Boys

Voor beide teams was de start van de competitie 2023/24 een eerste klap, die in het vervolg van de competitie zich moet bewijzen als een daalder. Heerenveense Boys maakte korte metten met nieuwkomer Sint Annaparochie, met als bewijs een 6 – 0 overwinning. Zeerobben deed voor die prestatie niet onder door in Stiens met 1 – 4 te winnen. Vorig seizoen werd daar nog kansloos verloren.

De laatste ontmoeting met de tegenstander van komende zaterdag dateert uit het voetbalseizoen 2015/16. In beide duels was Zeerobben winnaar ( 5 – 1 /0 – 3 ). De groenwitten promoveerden het jaar daarop naar de eerste klasse en Heerenveense Boys moest een stapje terug doen.

De onbevredigende ontknoping in een strafschoppenserie om promotie naar de tweede klasse tegen Hardegarijp werd alsnog in het voordeel van de bezoekers uit Heerenveen beslist.  Zeerobben, dat zich mag verheugen in een brede selectie, zal de ingezette koers van de afgelopen wedstrijden willen continueren.

We zijn benieuwd naar de verrichtingen van de mannen van trainers Konings en Janssen aanstaande zaterdag in deze eerste thuiswedstrijd van deze interessante competitie-indeling. Aan steun van het legioen heeft het nooit gelegen. We verwachten weer veel supporters, nieuwsgierig geworden door het resultaat tegen Stiens.