Voorbeschouwing Zeerobben – Drachtster Boys

Zeerobben in een flow

Zo is het wel. Na een mindere periode met veel krappe verliesduels, brak er na de laatste verlies partijen tegen vv Groningen en Drachtster Boys en opmerkelijk herstel plaats. Uit de laatste 4 wedstrijden behaalden de mannen van Zandink/Janssen 8 punten. Daarmee lieten ze Balk en Burgum onder zich. Helaas werd de inhaalwedstrijd(en) tegen Oranje Nassau Groningen telkenmale afgelast wegens corona. Immers ONG staat slechts één punt boven Zeerobben. Met spelers, die zich in de “winning mood” voelen zou zo’n wedstrijd een definitieve doorbraak richting veilige haven kunnen betekenen.

Nog maar een maand geleden moest Zeerobben in Drachten aantreden tegen Drachtster Boys. De Boys wonnen verdiend. Maar dit was wel zo’n duel, waarin al tekenen van herstel te bespeuren waren. Misschien zijn er revanchegevoelens, die Zeerobben boven zichzelf uit kan tillen. Dat zou wel welkom zijn, want Drachtster Boys laat zich niet zo gemakkelijk inpakken. Na twee keer één punt zou zo maar een derde keer het vervolg kunnen zijn.

Met een volledig gezonde selectie zou het ook zo maar drie punten kunnen worden. We hopen op een massale publieke ondersteuning voor de komende zaterdag op het Oostersportpark.  Want we zijn er nog lang niet zo halverwege de competitie. We heten bestuur, spelers en toeschouwers van Drachtster Boys van harte welkom.