Voorbeschouwing Zeerobben – Burgum

Koploper Burgum op bezoek bij Zeerobben

In de ranglijst van de tweede klasse K begint er enige tekening te komen over de mogelijke kampioen. Burgum heeft afgelopen zaterdag afstand genomen van de concurrenten om de bovenste plaats, met een afgetekende 5 – 0 overwinning op laagvlieger Hardegarijp. Stiens laat punten liggen en staat op tien punten, Zeerobben, op 12 punten met één wedstrijd minder gespeeld, was kansloos in Wolvega. Leovardia meldt zich door winst bij de achtervolgende groep. Om de competitie toch spannend te houden, zou winst in Harlingen de eerste stap moeten zijn. In de wedstrijd in Burgum waren de ploegen aan elkaar gewaagd en won de gelukkigste, Burgum met 1 – 0.

In het vervolg verspeelden de Burgumers geen punten, terwijl Zeerobben na een goede start in 2023 twee keer het onderspit moest delven in een uitwedstrijd tegen Leovardia en Wolvega. Op deze nederlagen was niets af te dingen. Met een prima teamprestatie van Zeerobben in de beker tegen Genemuiden waren de verwachtingen te hoog gespannen. Een onherkenbaar matig Zeerobben zal komende zaterdag de brokken bijeen moeten vegen en laten zien waarom de groenwitten toch nog een eventuele concurrent is in deze slotfase.

We heten de Burgumers van harte welkom op het Oostersportpark in Harlingen en verwachten strijd op het scherpst van de snede. De vele supporters van Zeerobben zullen een stimulans betekenen om net dat stapje meer te leveren, dat voert naar een overwinning. Beide partijen hopen op een spannende en sportieve wedstrijd, waarin de thuisclub zijn ambities met klinkende cijfers zal moeten bewijzen.