Voorbeschouwing Zeerobben – Blauw Wit ‘34

                               Nou doorpakken

Met de juiste instelling kun je meer bereiken dan je zou verwachten. Menig supporter van het vlaggenschip van Zeerobben zag het vervolg na de winter met gemengde gevoelens tegemoet. In de laatste twee thuiswedstrijden bleek dit ongegrond. Mannen, die hun sporen al hebben verdiend in de eerste klasse E staan op en nemen de jeugd bij de hand. Met een stevige inzet werden de punten in 2022 gepakt. Het “zespuntenduel” met Balk werd met vertrouwen over de eindstreep getrokken.

Tegenslagen door blessures en corona lijken tot het verleden te gaan behoren. Zaterdag aanstaande ontvangt Zeerobben de middenmoter Blauw Wit’34 op het Oostersportpark. De Leeuwarders werden verrassend met 0 – 2 verslagen door Leeuwarder Zwaluwen. Of dat iets te maken heeft met trainersperikelen is mogelijk, maar uit het verslag van de wedstrijd blijkt de inzet medeoorzaak te zijn van dit verlies.

Over inzet heeft de selectie van trainer Zandink/Janssen niets te klagen. Iedereen werkt zich het snot voor de ogen. De rode lantaarn is overgedragen aan Burgum en bovendien laat Zeerobben Balk onder zich. Met de blik naar boven zal ook tegen Blauw Wit’34 een goed resultaat behaald moeten worden. Het verleden geeft hierin hoop. In de laatste ontmoeting (seizoen 2020/2021) streed Blauw Wit’34 met Noordscheschut om promotie en Zeerobben had de punten hard nodig. In een doelpuntrijk duel (3 – 3) werden de punten gedeeld. We hopen op een reprise hiervan of misschien wel meer. De kans is groot, dat het publiek ook winnaar wordt.