Voorbeschouwing vv Drachten – Zeerobben (voorronde Beker)

    Zijn we d’r klaar voor?

Na een tweetal oefenwedstrijden tegen FVC (1 – 0 verlies) en fc Burgum (2 – 1 verlies) gaat de komende wedstrijd een officieel begin betekenen voor zowel de hoofdtrainer Henk Konings en aantal aanwinsten binnen de selecte van het vlaggenschip van Zeerobben. De mannen hebben er zin aan en zullen hun uiterste best doen om een vaste plek in het team op te eisen, de concurrentie is groot en de talentvolle jeugd staat te trappelen om zich te bewijzen. Gelukkig heeft trainer Konings veel ervaring om ook de jeugd in te passen en een stabiel evenwicht binnen de lijnen te brengen, dit gesteund door de Harlinger Drewes Janssen, die zich al een aantal jaren als assistent -trainer bij Zeerobben heeft bewezen.

De twee oefenwedstrijden heeft Zeerobben weliswaar verloren, maar daarin zit immers meestal de winst, leermomenten en verbeterpunten. De selectie is dermate uitgebreid, dat alle spelers een kans verdienen en daardoor zal in de communicatie wel eens iets misgaan.  Toch kun je in de verslagen van beide duels proeven, dat het positivisme de boventoon voert. Het geeft een goed gevoel, dat er tijdens de eerste trainingen al zo’n hoge opkomst is en het fanatisme spat er bij tijden vanaf.

Laat dat zich vertalen in goede start tegen zondag tweedeklasser vv Drachten, in de beker al vaker de tegenstander. De wedstrijd zal i.v.m. Visserijdagen op vrijdagavond gespeeld worden in Drachten.

Het programma van de voorronde voor de KNVB Beker:

vv Drachten – Zeerobben (vrijdag 2 september 20.00 uur)

Zeerobben – LAC Frisia (zaterdag 10 september 15.00 uur)

Zeerobben – FVC (zaterdag 17 september 15.00 uur)

De competitie van de 2e klasse K van het zaterdagvoetbal begint dan op 24 september met een thuiswedstrijd tegen sc Joure.