Voorbeschouwing Sneek Wit Zwart – Zeerobben

Het is in dit spannende voetbalseizoen al eerder gebeurd, dat de ontwikkelingen op de andere velden gunstig uitpakten voor Zeerobben. Te denken valt aan de eerste periodetitel, die onverwacht Zeerobben ten dele viel. Wie weet, alles is mogelijk in deze krankzinnig slotfase. Voor Sneek WZ valt niets anders te bereiken dan een eervol resultaat tegen nummer drie in de rij van kampioenskandidaten. In Harlingen bleef het tot de laatste minuut spannend in een duel op een hoogstaand niveau en verspeelde Zeerobben in de slotfase alsnog de drie punten en restte een gelijkspel.

Zeerobben liet na om in het afgelopen duel met Leovardia de meest gunstige positie om het kampioenschap te realiseren, nu moet zij opnieuw in de wachtkamer afhankelijk van wat er voor ontwikkelingen op de andere velden plaats vindt. Drie ploegen met 48 punten, tja hoe spannend wil je het hebben.

Eerst maar eens naar de beginsituatie van zaterdag 25 mei.

* Leovardia kan in de prognoses de grootste kans toe gedicht worden mede op basis doelsaldo, maar … moet wel winnen van een Leeuwarder Zwaluwen, dat zeker één punt nodig heeft ter voorkoming van directe degradatie.

* Heerenveense Boys de nummer twee lijkt tegen Bolsward kansrijk ware het niet, dat Bolsward nog een grote kans heeft op een derde periode titel.

* GAVC op bezoek bij Dronrijp die strijdt voor nacompetitie, staat op één punt van de bovenste drie tja zoals gezegd alles is mogelijk.

* Stiens is de meest onwaarschijnlijke titelkandidaat zal zeker de winst pakken op de degradant Sint Annaparochie, wel moeten de bovenste vier dan verliezen en het doelsaldo zal ook dan nog een rol spelen.

Een zaterdag om als voetballiefhebber van te smullen, waar zal de kampioensvlag gehesen worden?