Voorbeschouwing d’ Olde Veste – Zeerobben

Pittige uitdaging tegen stabiele eersteklasser

Het voetbalseizoen is net begonnen en voor de groenwitten staat een wedstrijd op het programma, die bij menigeen een ongemakkelijk gevoel oproept. Het smadelijke verlies van vorig seizoen heeft indruk gemaakt. Terwijl Zeerobben heus niet zo slecht speelde bij aanvang, zorgden drie scherpe uitvallen over de vleugels voor evenzoveel doelpunten. Daarna probeerden de Harlingers het nog wel maar liepen een blauwtje tegen een, na de 3 – 0, superieur d’ Olde Veste.

Zaterdag 28 september, d’ Olde Veste – Zeerobben, Aanvang 15.00 uur

Maar dat was vorig jaar en nieuwe rondes betekenen ook nieuwe kansen. Dat is het uitgangspunt vanwaar Zeerobben moet vertrekken. De Steenwijkers hadden in Winsum een valse start met een 4 – 0 verlies. Over de krachtsverhoudingen in dit nog prille stadium valt echter nog niets zinnigs te zeggen.

De startopstelling van Zeerobben is nog met diverse vragen omgeven. De vorige week geblesseerd uitgevallen Pieter Westra zal vermoedelijk enkele weken uitgeschakeld zijn en de inmiddels wel weer herstellende Godert Attema is ook nog niet inzetbaar, net zoals de reeds langer geblesseerde Marcel Visser. Daarnaast openbaarden zich deze week nog wat ziektegevallen, dus niets is zeker tot aan de aftrap om 15.00 uur in Steenwijk.

De verdiende overwinning op vv Groningen viel wat magertjes uit gezien het aantal kansen, maar het goede spel van met name de eerste helft geeft vertrouwen voor ook de komende wedstrijd. Misschien lukt het Zeerobben deze keer wel om de goede lijn door te zetten. Dat het moeilijk wordt staat buiten alle twijfel, immers gewonnen werd er nog niet in de laatste vier duels tegen de sterke en stabiele eersteklasser uit Steenwijk.

Programma :

 Blauw Wit ’34                 –  CVV Oranje Nassau G  

 Broekster Boys               –  VV Balk  

 VV Groningen                  –  PKC ’83  

 VV Noordscheschut        –  VV Winsum  

 d’ Olde Veste ’54             –  Zeerobben  

 VV Pelikaan S                   –  Drachtster Boys  

 VV SVI                               –  Leeuwarder Zwaluwen