Voorbeschouwing Blauw Wit’34 – Zeerobben

Op hoop van zege(n)

Laten dit de gevleugelde woorden worden van trainers Zandink/Janssen voor de groen-witte strijders. Zelf hopen op drie punten bij Blauw Wit’34 of voor Balk geen drie punten bij PKC. Deze twee scenario’s kunnen voor Zeerobben de reddingsboei, nacompetitie, betekenen. Het eerste huzarenstukje speelde zich afgelopen zaterdag af, 4 – 2 winst tegen de nummer 3 op de ranglijst. Uit verloren positie terugkomen getuigt van de juiste mentaliteit om de boze dromen van de supporters te loochenstraffen. Opgetogen verhalen na deze wedstrijd bevestigen het geloof in een goede afloop. Scenario 1 is heel wel mogelijk gezien de strijdlust. Een beetje mazzel is wel nodig om dit doel te bereiken. Laat de pech van het verleden plaats maken voor het geluk om de laatste strohalm te pakken.Gemakkelijk zal dat zeker niet gaan, immers Blauw Wit’34 is bij winst zeker van de derde periodetitel.

De wedstrijd in Harlingen kende twee gezichten. Met name de eerste helft overheerste Blauw Wit’34 met slim positiespel. maar twee opgelegde kansen werden niet verzilverd en zo bleef Zeerobben in leven. Met een gelukje kwam dan toch de verdiende voorsprong vlak na rust voor de Leeuwarders. Maar met de ingrediënten, die nodig zijn op terug te komen scoorde Godert Attema de 1 – 1. Laat dit als voorbeeld zijn voor komende zaterdag in Leeuwarden.

Rekenen op scenario 2 is bij een ploeg als Balk twijfelachtig. Tegenstander PKC speelt nergens meer om, maar dan mogen we er wel vanuit gaan, dat zij hun sportieve plicht zullen vervullen. Balk kletst er zoals zij gewoon is bovenop.

Zeerobben heeft 18 punten en Balk 16 punten, met deze cijfers is duidelijk waar het omgaat op de laatste competitiedag.

We rekenen op een grote schare Zeerobben supporters in Leeuwarden om de ploeg te steunen in deze ” thriller “. Om af te sluiten met een paar clichés; ” de bal is rond “, “de prijzen worden aan het eind verdeeld “, “drie spul is ùt” en tot slot “hoop verloren is al verloren”