Voorbeschouwing Balk – Zeerobben

Zeerobben op bekend terrein in Balk

Al een aantal jaren achtereen staan de ontmoetingen van de ex-eerste klassers Balk en Zeerobben garant voor spektakel en verrassingen. We kunnen ervanuit gaan dat dit ook in de tweede klasse K niet anders zal zijn. We zullen dan ook veel Harlingers langs de lijn aantreffen om hun jongens te supporteren.

Zeerobben startte de competitie met een zwaarbevochtenwinst thuis tegen Joure en was daarna vrij van competitieverplichtingen. De derde wedstrijd wil je eigenlijk zo snel mogelijk vergeten, uithuilen en opnieuw beginnen. Zeerobben liet zich namelijk verrassen door nieuwkomer Leovardia en moest in de slotfase capituleren. Laten we het houden op een off-day. Die komt meestal maar een keer voor, anders is het natuurlijk ook geen off-day geweest. Zeerobben scoorde beduidend onder maat gezien de aanwezige kwaliteit. 

In een voor beide teams cruciale ontmoeting in de slotfase in de eerste klasse voor lijfsbehoud. Lieten de groenwitten zich de kaas van het brood eten. In plaats van op voorsprong te komen gebeurde meteen daarna het omgekeerde. Zeerobben liep achter de feiten aan en Balk profiteerde optimaal met een ruime overwinning. Het mocht echter niet baten, want ook Balk moest in de nacompetitie een stapje terug maken. De komende tegenstander had een valse start uit tegen Frisia, maar tegen Hardegarijp en VVI pakten ze verdienstelijk een punt. We kijken weer reikhalzend uit naar de komende confrontatie in Balk.