VOLTREFFER VOOR ZEEROBBEN BIJ SEIZOENSAFSLUITING

De beslissing om op zaterdag 26 juni alsnog een vriendschappelijke wedstrijd voor Zeerobben 1 te organiseren, pakte uit als een voltreffer, een schot in de roos. Vervroeging van de versoepelingen maakte het mogelijk om in het laatste weekend dat het praktisch gezien nog kon, een wedstrijd voor senioren in te plannen. En ook al was het kort dag en was de eigen selectie bij lange na niet compleet, Zeerobben wilde deze kans niet laten lopen haar leden, vrijwilligers, sponsoren en supporters aan het einde van een heel vervelend seizoen toch nog iets leuks te bieden. Een heuse voetbalwedstrijd, publiek langs de lijn, kantine en terras weer open en -vooral- elkaar weer eens ontmoeten op het Oostersportpark. Man wat hadden we dat gemist.

In buur AVC uit Sexbierum vond Zeerobben een enthousiaste tegenstander die ook nog eens aardig wat publiek meebracht. En zo werd het onder ook nog eens bijna ideale weersomstandigheden echt een fantastische middag. Zeerobben won de wedstrijd met 7-2, maar dat was slechts van secundair belang, of het moest al zijn dat beide ploegen de toeschouwers daarmee ook nog eens 9 krenten in de toch al zo appetijtelijke pap serveerden.
Als dank voor hun komst en toch ook als een soort tegemoetkoming voor een miserabel voetbalseizoen bood Zeerobben de spelers en bezoekers direct na afloop een piekuurtje aan, iets wat bij de aankondiging vlak voor het einde van de wedstrijd met applaus werd begroet en waar aansluitend ook gretig gebruik van gemaakt werd. Iedereen genoot met volle teugen van het samenzijn. Wegspoelen wat was en meer dan dat nog: vooruitkijken op wat volgend seizoen hopelijk wekelijks weer mag. De zaterdag weer de mooiste dag van de week maken.

In de pauze van de wedstrijd maakte het bestuur gebruik van de gelegenheid om ten overstaan van de aanwezigen nog even formeel afscheid te nemen van spelers en staf die de club na vorig seizoen verlieten. Van zo’n afscheid was het nog niet gekomen vanwege de plotselinge Coronamaatregelen aan het einde van vorig seizoen.
Hoogtepunt was het afscheid van trainer Arjen Postma, die 4 jaar in dienst was bij Zeerobben. In zijn eerste jaar 2016/2017 werd hij met Zeerobben meteen kampioen in de tweede klasse en ging een lang gekoesterde wens om eersteklasser te worden in vervulling. De jaren die volgden stonden vooral in het teken van handhaven. Daarnaast vormden de trainingskampen naar Spanje de hoogtepunten van het seizoen. Het laatste jaar eindigde in mineur, want waar Arjen met zijn ploeg nog kansen zagen om te stunten in de laatste periode, werd het seizoen door de Coronapandemie abrupt afgebroken. Handhaving was daarmee natuurlijk wel een feit, maar bevredigend was het natuurlijk niet echt.
Uit handen van voorzitter Johannes Woudstra ontvingen Arjen en zijn partner Anita bloemen en een fraaie fotocollage met als passend onderschrift: “2016-2020, drie seizoenen om nooit te vergeten. Arjen Postma, voor altijd Zeerob!”  Waarvan akte.

Zo sloot Zeerobben een verder waardeloos seizoen toch nog goed af met een positieve vooruitblik op het nieuwe seizoen dat medio augustus gaat beginnen met de voorbereidingen en bekerwedstrijden. De competitie zal starten in het weekend van 25 september. 

 

Foto’s: Frans Bode