“Voetballend niet minder zijn, maar toch met een ruime nederlaag terug naar Harlingen”

Vandaag geen “skijterijpillen” bij de mannen van Zeerobben3. Iets eerder dan voorheen werd er verzameld door de mannen van Schaap, Boonstra en Zuurmond, want vandaag dachten wij een tegenstander te treffen waartegen een goed resultaat haalbaar was. We gingen vandaag op bezoek bij het nog puntloze Lac Frisia, maar daarbij moet wel vermeld worden dat zij nog niet tegen de mindere goden uit de competitie hadden gespeeld.

Met de Lemstra’s en Sten de Jong erbij van het vierde (volgende ronde beker Klazienaveen uit, de bus is gereserveerd; geef je snel op) waren we dus gebrand om voor een goed resultaat te strijden.

Dit deden we vandaag met Tom op doel, Cees, Patrick, Beton en Walter achterop. Het middenveld werd ingenomen door Danyel, Geert, Twit en Sten. De voorwaartsen waren Bontes en Señor Jens. Op wissel zaten Lieuwe, Steffen en Pieter, grensrechter was Pascal en de leiding was vandaag in handen van de geblesseerde Klaas.

De wedstrijd zelf verging ons op zich best goed. We probeerden lekker te voetballen, dat lukte tot zekere hoogte ook aardig, maar creëerden helaas amper iets. Nadat de eerste de beste kans van de wedstrijd ook direct de 1-0 voor de gastheren betekende, gingen we vol goede moed op zoek naar de 1-1, maar het stokte steeds op de helft van de helft van de tegenstander. Nadat de daaropvolgende kans van de gastheren ook direct de 2-0 was, dacht de inmiddels ingevallen Pieter de aansluitingstreffer te maken maar daar dacht de grensrechter van LAC Frisia ter hoogte van de middenlijn toch echt anders over. De verder werkelijk waar voortreffelijk fluitende scheidsrechter van dienst maakte daar, samen met de gele kaart voor Walter, zijn enige foutje(s).

De tweede helft gingen we iets aanvallender spelen, Lieuwe kwam aanvallend voor rechtsback Cees.

Voetballend waren we inmiddels de betere partij, maar helaas ontbrak het aan creativiteit om ook daadwerkelijk kansen te creëren. LAC Frisia, prima tegenstander overigens, lukte het wel om van de geboden ruimte te profiteren en kon nog 3 maal het net laten vibreren en de 5-0 einduitslag op het scorebord zetten.

Zo piesten we helaas dus weer naast de pot qua punten, maar biedt het vertoonde veldspel zeker vertrouwen om binnenkort weer eens een keer een paar punten bij te schrijven.

Dat kan aankomende zaterdag al, als we nummer 3 SC Bolsward op bezoek komt (aanvang 15uur).

Dus als de wedstrijd van het vlaggenschip het toelaat, loop gerust even naar het Plusveld om deze giganten eens een keer in actie te zien, da’s best weleens de moeite waard!!! Tot dan.