Verslag Franeker 3 – Zeerobben 3 (3-2)

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Franeker op papier voor Ut Derde. Dat veel spelers nog de wedstrijd tegen AVC nog in de benen hadden was ook te zien aan de afwezigheid van spelers. Het was weer even puzzelen om met 15 spelers weg te gaan. Vanuit het tweede schoven Marcel Amels, Jacco en één van die tweeling door. Van het 4de mochten wij Kor lenen en vanuit Jo19-2 sloot Remmert aan. Geheel vlekkeloos verliep de voorbereiding niet. Eenmaal aangekomen in Franeker constateerde Opa dat niemand de kledingtas heeft meegenomen… Normaliter zou je toch verwachten dat een groep volwassenen verantwoordelijkheidsgevoel heeft. Gelukkig was Herwin bereidt om in zijn pooierbak terug te rijden naar Harlingen en de tas op te halen. Herwin was snel terug en konden wij een kwartier voor het begin van de wedstrijd alsnog omkleden en voetballen. Hierdoor hadden wij wel een hele korte warming-up van 5 minuten en hebben bepaalde spelers niet eens een bal aangeraakt.

De opstelling was als volgt : Tom op goal. Verdediging bestond uit Remmert, Pake, Zuurmond en Just in Cees. Het middenveld vanaf naar rechts naar links, Jens, Amels, Jacco en die andere Amels. Voorin stond Opa en één van die tweeling. Het bankje bestond uit Bjorn, Anthony, Kor, Steffen P en Dré.

De scheids vloot voor het begin van de wedstrijd.  Zo hadden kwamen wij een aantal keren goed over de flanken, maar was de eindpass net niet goed. Ook Franeker kreeg een aantal kansen maar dan stond Pake of Zuurmond in de weg en pakte Tom de ballen. Na een aanval op de rechterflank kreeg Amels de bal en die zag Opa al loeren voor de goal. De bal was precies in de loop van Opa en hij kopte de bal tegendraads in de goal en zo kwamen wij op voorsprong 0-1 voorsprong. Hierna kreeg Franeker opnieuw een aantal kansen en werden ze gevaarlijk via corners en vrije trappen de verdediging stond goed en keerde Tom een aantal schoten van afstand.

We kwamen dan ook steeds meer onder druk te staan. Af en toe kwam Zeerobben er gevaarlijk uit via de zijkanten en zo kwam Jens ook gevaarlijk door op de rechterkant. Jens had de bal zo kunnen afspelen op Opa of Harmen. Maar Jens besloot de verdediger uit te kappen en verloor hierdoor de bal en was de kans op 2-0 verkeken. Later in de kantine vroegen wij Jens naar deze situatie. Hij gaf aan ons helemaal niet te hebben gezien… Vlak voor rust kwam Franeker dan toch nog op gelijke hoogte van buiten de zestien werd de bal knap binnen geschoten. Tot de rust werden wij dan ook naar achteren gedrongen. Zo heeft Jacco en Amels genoeg meters gemaakt. Het speelveld was af en toe te groot.

Uiteindelijk gingen wij rusten en stelden wij de boel voor de 2de helft op orde. Zo werden Jens en Cees gewisseld ( pijntjes ) en kwam Harry en Kor in het team. Dré had het wat zwaar in de middag na een avond met veel biertjes en kwam niet meer “Ben helemaal naar de vinketering en ken niks meer”.

We zakten de 2de helft iets meer terug zodat het speelveld klein bleef en de middenvelders niet zo veel de gaten hoeven dichtlopen. Zeerobben stond gegroepeerd te voetballen en bleven de kansen voor Franeker uit. Na 15 minuten kwam Zeerobben gevaarlijk via linkerkant. Marcel gaf de bal hoog voor, wat een gemakkelijk prooi voor de keeper had moeten zijn. Opa zag dat de bal bleef hangen in de lucht en ging dan het duel met de keeper aan. De bal landde hierdoor voor de voeten van Harmen en hij schoot de 1-2 binnen. We wouden graag de 3 punten mee naar huis nemen, zo haalde Tom nog een bal uit de kruising en was Pake weer ouderwets aan het poetsen.

Een aanval van Franeker belandde in onze zestien. Tom kwam uit zijn goal om de bal te keren maar de speler van Franeker dook als een stervende zwaan naar beneden zonder dat Tom hem heeft geraakt. De scheids vond dit een reden om de bal op de stip te leggen vol ongeloof van de Zeerobben spelers. Zelfs de wissels en coach van Franeker vonden dit een onbegrijpelijke beslissing. Vaak is het als er onrecht wordt aangedaan. Dat de emotie hoog oplopen. Zo kreeg Harmen en Pake geel en moesten die 10 minuten aan de kant gaan zitten. Tijdens het weglopen riep Pake nog iets en kreeg ie zijn 2de gele kaart en dus rood. Het kadootje werd door Franeker uitgepakt en stond de 2-2 op het scoreboard.

Er stond nog een 15 minuten op de klok. Met 9 man tegen 11 is het dan ook alleen maar tegenhouden en hopen dat de 10 minuten snel voorbij zijn, zodat Harmen weer het veld in kon. Ondanks het veldoverwicht van Franeker werd er niet gescoord en mocht Harmen er weer in. Met 10 man werd Harmen dan ook weggestuurd en kwam ie 1 op 1 op de keeper. Aan de zijkant en op het veld zag je de armen al de lucht in gaan. Maar op één of andere manier verspeelde Harmen de bal en werd het niet de 2-3 voor Zeerobben. Waar iedereen had verwacht dat ie ging scoren. Als jezelf de bal niet maakt, dan weet je dat ie aan de andere kan wel gaat vallen. Dit was dan ook het geval. Franeker scoorde de 3-2 en dit was dan ook de einduitslag.

Ondanks de nederlaag was het een erg goede wedstrijd van ons en was een gelijkspel verdiend geweest. Het bekeravontuur is voorbij. We gaan ons richten op de competitie. Aankomende zaterdag spelen wij uit tegen Leeuwarden Zwaluwen om kwart over 12 en proberen wij de eerste drie punten naar huis te nemen.