Bekeravontuur senioren

Voor sommigen is de bekercompetitie meer een voorbereiding op de reguliere competitie dan een streven om de volgende ronde te bereiken. Terwijl anderen meteen vol inzetten voor een vervolg in het bekeravontuur. Zeerobben doet het de laatste jaren goed in de beker en weet vrijwel elk seizoen de voorronde te overleven en zich te plaatsen voor de knockout-fase. Want je weet maar nooit welke naam er uit de koker rolt. Het kan soms zeer aantrekkelijke duels opleveren. En als je het geluk hebt dat je dan ook nog eens thuis loot…

Zeerobben 1 begon o.l.v. de nieuwe hoofdtrainer Henk Konings sterk aan het bekertoernooi door meteen met 1-6 van zondag 2e-klasser Drachten te winnen. Een week later werd er thuis van competitiegenoot Frisia teleurstellend met 1-2 verloren. Maar een week later werd de laatste poulewedstrijd overtuigend met 4-0 gewonnen van 1e klasser FVC waardoor het 1e door gaat in de beker.
Voor de beloftes van Zeerobben begon het bekertoernooi niet goed met een 2-1 nederlaag in en tegen Makkum. Maar het herstel kwam een week later toen er met 6-1 van Leovardia werd gewonnen en weer een week later met 1-4 van Hardegarijp waardoor ook de beloftes door gaan in de beker. Het 3e begon met een knap gelijkspel tegen Foarut (1-1) en AVC (3-3). De laatste wedstrijd tegen Franeker ging helaas met 3-2 verloren waardoor ze niet doorgaan naar de konckout-fase. Het 4e tenslotte verloor met 3-1 van Waterpoort Boys maar won op een doordeweekse avond met 2-1 van SSS’68. De laatste wedstrijd tegen Beetgum eindigde in 1-1 en dus ook einde bekeravontuur voor het 4e.