Verslag familiedagen 2024

De familiedagen bij Zeerobben gaan de boeken in als misschien wel de meest stralende uit de geschiedenis. Met de komst van de foodtrucs op de vrijdagmiddag werd er een nieuw element aan de familiedagen toegevoegd. Het zorgde, net als de zaterdag, voor een familiaire sfeer.

Zelfs nog voordat de deelnemers en toeschouwers arriveerden was het al gezellig op de openingsdag van het Familieweekend. De zeer enthousiaste organisatiegroep had veel energie gestoken in de programmering en de aankleding voor de vrijdag in een poging de start van het jaarlijkse clubfeest sprankelender te maken. En het staat buiten kijf dat dit hen gelukt is! Een mooi vergroot buitenterras, leuke versierde zitjes er omheen en als klap op de vuurpijl een heus Foodtruck festival. Vooral dat laatste maakte de sfeer en de kwaliteit van het gebodene was zonder meer top. Het zorgde ervoor dat mensen bleven hangen voor de lekkere hapjes en drankjes, terwijl de jeugd zich kostelijk vermaakte bij de zeskamp en de vele speelgelegenheden.

Natuurlijk speelden de uiterst gunstige weersomstandigheden ook een grote rol, maar dat geluk heeft de organisatie afgedwongen, zullen we maar zeggen. Want al geeft de voorbereiding op zo’n groot evenement altijd wat druk op de organisatie en hier en dar wat spanning of het wel goed zal komen, uiteindelijk stond het als een huis.
De begeleiding bij de zeskamp was in handen van een grote groep spelers uit de A-selectie van Zeerobben. Deze mannen deden niet alleen heel goed werk, ze zorgden er ook voor dat er een sfeer ontstond van “we doen het met z’n allen en ook de jongens van het Vlaggenschip doen mee”. En zo is het ook: een familieweekend is van, voor en door allen.

Het klauteren, klimmen, kruipen, glijden en rennen ging de jeugd goed af en de onder deze weersomstandigheden ideale zeepbaan met een nat bad was een welkome verfrissing en dus grote trekpleister.

Kaatsen
De prima voorbereiding en organisatie zag je ook weer terug bij het traditionele kaatsen op de vrijdagavond. Met 16 parturen op de lijst was het uitverkocht en de organisatoren Dennis Schoot, Melvin Leusink en Richard van der Kooi hadden het goed voor elkaar. Met Richard in hun midden hadden ze natuurlijk iemand die gepokt en gemazeld is in de organisatie van dit soort evenementen, maar het mooie is dat zich met jongens als Melvin en Dennis ook weer nieuwe organisatietalenten aandienen. En ook dat is mede de vrucht van zo’n weekend. Daar waar je als club blijft groeien en ontwikkelen moet ook het leidend kader mee blijven groeien en ontwikkelen. En gelukkig zagen we ook dat terug.

Er werd gekaatst volgens de Sneker telling, dus kaatste elk partuur 3 omlopen. De mooie mix van talenten, matige kaatsers en vooral veel anti-talenten (…) maakt het altijd tot een leuk sportief feest. En zoals in de laatste omloop bleek nog heel spannend ook. Naar verluidt lieten de tweede prijswinnaars het slechts op één cruciale slag lopen. En zo konden in de late uurtjes de prijzen worden uitgereikt aan: Tweede prijs: Stefan Quisenaerts, Xander de Bruin en Lars Borgman.
De kransen voor de eerste prijs kwamen om de schouders van: Adriaan Aalders, Storm Seinen en Stijn Scheffer.

Het bleef nog lang gezellig op en rond het terras als opmaat naar de mooie zaterdag die in het verschiet lag.

De zaterdag

Nog maar nauwelijks bekomen van de vrijdag was het zaterdag alweer vroeg dag voor zowel de kinderen als de vrijwilligers maar iedereen was er weer op tijd voor dag 2 van de familiedagen.
Het blijft een mooi gezicht om de jeugdleden in de leeftijd van 5 t/m 13 jaar te zien strijden om de Bode Trofee. In de verschillende leeftijdscategoriën willekeurig samengestelde teams die er een spannend toernooi van maakten. Uiteindelijk ging de Bode-Trofee naar het team van Manchester United. Aansluitend maakten 27 spelers/speelsters zich op voor de Tinus Booij Penalty Bokaal. Via de trainingen hadden zij zich geplaatst voor de eindronde. Met de familie Yildiz als zowel spreekstalmeesters als boekhouders werd alles leuk bij elkaar “gepraat”en de standen goed bijgehouden. Nadat Sjoerd Mier het goede voorbeeld had gegeven door zowel Theo Nota als Connor Bosman kansloos te laten, was het uiteindelijk Julian Keizer uit JO15-1 die de Trofee uit handen van mw. Booij in ontvangst mocht nemen.
Meteen daarna een speciaal moment bij de opening van het klein veld toernnooi. Het familievoetbal toernooi bij uitstek, heeft afgelopen zaterdag een nieuwe naam gekregen. Ter nagedachtenis aan Jan Boomsma gaat dat toernooi voortaan verder onder de naam “Jan Boomsma Toernooi”. Voorzitter Sander Alberda en namens de vriendenploeg van Jan, Frans Bode, hielden een korte toespraak waaarna Berber, Klaas Pieter, Joris Jan en Brian het grote doek onthulden. Een prachtige waardering voor de veel te vroeg overleden oer-Zeerob en ook voor de familie een mooi en emotioneel moment.
Uiteindelijk waren het de Oeletoeters die de 1e Jan Boomsa Wissel Beker in ontvangst mochten nemen.
Daarna kon iedereen nog kijken naar de erewedstrijd voor oud keeper Jacob de Vries en stroomde het terras, de kantine en de zitjes snel vol . Daar deden de vrijwilligers achter de bar en barbecue goede zaken en kzij wamen soms handen tekort om een ieder snel te voorzien van eten en drinken.
Onder de muzikale klanken van    Jan Joost en Alex van Kammen werd er nog gefeest en gezongen richting 12.00 uur kwam er dan toch een mooi einde aan 2 fantastische familiedafen.

Een woord van dank aan de organisatie en de talloze vrijwillig(st)ers is meer dan op zijn plaats. De activiteitencommissie neemt even rust maar zal meteen na de zomervakantie weer beginnen met de eerste voorbereidingen van al die activiteiten die nog in 2023 en 2024 georganiseerd zullen gaan worden. Zeerobben kijkt er naar uit maar geniet eerst nog even na van wat er afgelopen weekend gebeurde op het Oostersportpark.

Foto’s Frans Bode