“Van kansloos naar grandioos” De 3 punten mee naar de “Robbenplaat”!!!

De titel verraadt het al, vanuit geslagen positie staat Z3 op!!!

Met Tom op doel, Geert, Paolo, Patrick, Danyel in de verdediging, op het middenveld Andre, Herwin, Sil, Jens en Mendel en voorop Steffen startte we de uitwedstrijd met wind tegen bij Avc, voor een heuse “degradatiekraker”. De gelukkigste bleek uiteindelijk te winnen…

Op de wissel vandaag Harmen, Cees, Remmert en Nick sloot na zijn wedstrijd met de 15-1 ook direct aan. De “derby” trok ook het nodige publiek, dus alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie pot, alleen April deed zeker wat hij wil qua weer.

Vanaf het begin was het lastig voetballen voor de kunstgrasgeneratie van Z3 op het hobbelige grasveld van de thuisclub. In de eerste helft gaven we anderhalve kans weg, en die werden beide benut. Een, volgens de Avc reporter, duidelijke handsbal werd na enige twijfel bij de arbiter alsnog op de stip gelegd en beheerst ingeschoten.

Hierna een fase waarin wij de bovenliggende partij waren, zonder tot echte 100% kansen te komen. Avc kon, ondanks het voordeel van de wind, hier tot een minuut of 30 niet veel tegenoverstellen. Na iets meer dan een half uur een duel om de bal rond de middenlijn, waarin Andre wat feller is dan de tegenstander en ongelukkig de tegenstander raakt. Dit zorgde voor een felle reactie, waar weer op gereageerd werd door derden en er een schermutseling ontstond. In plaats van met kaarten te strooien, liet de scheidsrechter beide kemphanen even bedaren, en werd de wedstrijd hervat. Niet veel later de eerste, echte kans voor de gastheren en dit betekende ook de 2-0. Hierna kansen voor Avc op een grotere voorsprong, maar het bleef 2-0 tot en met de thee.

In de rust 1 wissel, de prima spelende en hardwerkende Steffen werd vervangen, en Nick kwam erin. We gingen ook 3-4-3 spelen, en dat resulteerde in de hele snelle 2-1 van de net ingevallen Nick.

Doordrukken deden we niet, en Avc kon vrij simpel op een 4-1 komen door slecht verdedigen bij een aanval en vrije trap van de gastheren.

Andre en Paolo werden hierna gewisseld en met Remmert en Harmen in hun plaats gingen we voor alles of niets.

We bleven er dus in geloven en Nick nam Zeerobben bij de hand. Uit zijn corner kopte Mendel de 4-2 prachtig binnen en zelf maakte Nick zijn tweede en onze 4-3. Weer helemaal terug in de wedstrijd.

Hierna gebeurde er even niets, totdat oud Zeerob Thomas Rondaan alleen op Tom afging en er niets anders kon worden gedaan dan aan de noodrem te trekken. Waar er normaal gesproken rood wordt getrokken, was de scheidsrechter denk ik nog een beetje met zijn gedachten bij de eerder gegeven, dan wel of niet terechte, penalty dat hij wonder boven wonder Herwin de gele kaart voorhield. Kort hierna maakte Nick zijn derde en waren we weer helemaal terug in de wedstrijd.

Niet heel veel later had de Sexbierumer keeper last van de tegenwind, zijn uittrap belandde op een meter of 35 voor Patrick zijn voeten en die aarzelde niet en schoot de bal in. Een 4-5 voorsprong, nadat we al lang en breed verslagen leken.

Hierdoor doofde het vuur bij Avc, ondanks dat ze nog wel 1 heel goede kans kregen waar Tom heel attent de bal pareerde. In een van de laatste aanvallen van de wedstrijd was het Herwin, die netjes de bal in de korte hoek afdrukte en de 4-6 einduitslag aantekende. Tussendoor gebeurde er nog wel meer, maar de randzaken zijn elders al benoemd.

Zodoende dus 6 uit 9 bij de laatste 3 wedstrijden. Voetballend was het vandaag redelijk tot prima voor de omstandigheden, en dat doet ons deugd.

Donderdag gaan we weer lekker trainen, volgend (paas)weekend zijn we lekker vrij, en die week erop wacht ons de thuiswedstrijd tegen WeePeeBee. Aanvang 15uur. Tot dan.