“Van de hele dag op de wc zitten naar man van de wedstrijd”

Na de domper van vorige week tegen Nijland mochten we vandaag aantreden tegen Leeuwarder Zwaluwen 4. Op basis van voorgaande seizoenen gingen we er vanuit dat het een lastige wedstrijd zou worden op deze mooie zonnige zaterdag.

Toen we het veld opliepen bleek dat Melvin even was vergeten dat hij moest gaan voetballen. Hij dacht waarschijnlijk dat we op het terras gingen zitten en had zijn zonnebril nog op. Het gevoel dat het een lastige wedstrijd zou gaan worden werd na twee minuten spelen nog groter. De Zwaluwen kregen toen namelijk al hun eerste grote kans zonder dat wij de aan de bal zijn geweest. Keeper Mika keerde de inzet van de spits goed, maar raakte daarbij wel geblesseerd en kon niet verder. Dit betekende dat er een veldspeler moest gaan keepen en dat we de opstelling moesten aanpassen. Zonder enige twijfel bood Bontes zich aan om plaats te nemen onder de lat. Diezelfde Bontes kwam mij een paar uur eerder ophalen zonder op dat moment te weten dat hij 88 minuten lang ballen moest gaan vangen. Het eerste wat ik te horen kreeg toen ik de deur open deed was ‘ik bin al 7 keer naar de wc weest vandaag.’ Daarop volgde de vraag ‘hest oek skijterijpillen?’ Om die vervolgens ook nog maar even in de groepsapp te stellen. ‘Ik hef er al sinds dinsdag last van’ voegde hij er nog even aan toe. Dit om duidelijk te maken dat het niet kwam doordat hij teveel had gedronken zoals de afgelopen vrijdagen het geval was.

Terug naar de wedstrijd. We werden op eigen helft flink onder druk gezet. Dit resulteerde in veel kansen voor de Zwaluwen. Keer op keer wist Bontes te redden. Alleen op de momenten dat Bontes de bal had en wij het spel moesten gaan maken raakten wij de bal vaak snel kwijt. Dit was de verdienste van de tegenstander die ons goed vast wist te zetten. Hierdoor maakten wij de verkeerde keuzes of raakten de bal kwijt na het spelen van de lange bal. Na de nodige kansen te hebben gemist kwamen de Zwaluwen na ongeveer een halfuur spelen op een 0-1 voorsprong. Zelf wisten wij in de eerste helft slechts één kans te creëren. Na een goede actie van Jens werd zijn schot door de keeper gepakt. Zo gingen we met een 0-1 stand de rust in.

In de rust werd er twee keer gewisseld en werden de nodige omzettingen gedaan. Helaas leverde dit niet het gewenste resultaat op. Het spelbeeld was in de tweede helft hetzelfde als de eerste helft. Veel kansen voor de Zwaluwen, veel reddingen van Bontes. Na ongeveer een uur raakte Sil geblesseerd en kon ook hij niet verder. Wij mochten niet meer wisselen en dit betekende dat we met nog een halfuur te gaan met tien man verder moesten. Vijf minuten daarna kwam de volgende domper voor ons. De Zwaluwen scoorden de 0-2. Wij bleven tegenhouden en hopen op een uitbraak. Die uitbraak kwam er. Wederom brak Jens door met een goed actie. Helaas ging zijn schot dit keer net naast. Na 80 minuten spelen viel de 0-3. Dit was ook de eindstand.

Behalve het weer zat het allemaal behoorlijk tegen vandaag. Er dient ook gezegd te worden dat de tegenstander te sterk was en terecht heeft gewonnen. Alle lof voor man van de wedstrijd Bontes. Wij hebben ons regelmatig verbaasd wanneer hij weer een bal op wonderbaarlijke wijze uit zijn doel wist te houden. Zijn doeltrap is nog wel een puntje van aandacht. Of nam hij die wat voorzichtig vanwege de stoelgangproblemen?

Volgende week zaterdag helaas geen voetbal voor ons. Op zaterdag 23 oktober hervatten wij de competitie met een uitwedstrijd tegen LAC Frisia 2.