Update Zeerobben jeugdafdeling

We leven, ook binnen onze voetbalclub, in een ongekende en onwerkelijke tijd. Geen trainingen, geen wedstrijden, voor de spelers geen school en voor de ouders thuis werken en de kinderen bezig houden. Geen voetbal dus nu maar ook geen competitie meer dit seizoen. Laten we hopen dat de situatie snel verbetert, allereerst natuurlijk voor wat betreft de beheersing van het virus.

Voorlopig is ons Oostersportpark dicht en mogen/kunnen we niets doen. Laten we hopen dat we in juni nog voetbalactiviteiten kunnen organiseren maar ook daarover bestaat nog veel onzekerheid. Er is inmiddels door de KNVB besloten dat al onze jeugdteams het volgend seizoen weer in dezelfde klasse gaan spelen. Voor het ene team een teleurstelling, voor de andere een opluchting. We kunnen op dit moment alleen bezig gaan met de nieuwe indelingen van onze teams en doen dat door in werkgroepen de zogenaamde ‘potloodversie’ steeds te verbeteren. De contacten tussen de leden van deze werkgroepen, dat zijn de coördinatoren, trainers en leiders van de betreffende teams, zullen alleen via de app, de mail of telefonisch kunnen plaats vinden. We hebben nog even de tijd en de laatste stap (met alle trainers en leiders) kunnen we hopelijk begin juni met elkaar zetten.

Wat we wel hebben kunnen doen is het aanstellen van de jeugdtrainers voor de selectieteams van JO19 tot en met de JO13. We hebben jullie al geïnformeerd over de aanstelling van Keimpe Brander en Ruben van der Pol voor de JO19-1. Beiden zijn 22 jaar maar hebben al een karrevracht aan ervaring met allerlei jeugdteams en Keimpe ook met de voetbalontwikkeling van het individu. De trainers hebben al regelmatig contact over de samenstelling van de selectie en de manier van werken.

Bij het zoeken naar trainers voor de selectieteams van JO17 tot en met de JO13 hadden we een luxe probleem. Veel eigen jeugdtrainers met een UEFA C of zelfs UEFA B en ook nog genoeg ervaring! Bij de JO17-1 zijn we uitgekomen bij Wietse de Wit en Erwin Otten. Zij zijn dit seizoen trainer/coach van JO13-1 en halen dit jaar bij de KNVB het UEFA C diploma. Wietse neemt veel ervaring mee door jarenlang een vaste waarde te zijn geweest voor Zeerobben 1.  Erwin traint al gedurende 7 jaren een Zeerobben-jeugdteam en verheugt zich op deze uitdaging. Wietse en Erwin vormen al een tijdje een ingespeeld duo.

De JO15-1 gaat volgend seizoen spelen met Nick Hoogeveen als trainer/coach. Nick begeleidt nu de JO17-1 en doet dat ondanks zijn jeugdige leeftijd op voortreffelijke wijze. Hij gaat volledig voor het trainerschap en onze verwachtingen ten aanzien van de ontwikkeling van de JO15 selectiespelers zijn dan ook hoog.

We hebben het komende seizoen voor het eerst ook een JO14-1. Er zijn argumenten voor en tegen, maar voor het grote aanbod aan talentvolle spelers is op deze manier meer gelegenheid om zich op Hoofdklasse niveau te kunnen ontwikkelen. Ook voor de toekomstige spelers van JO15-2 blijft het team op voldoende sterkte. Ane Schaap zal JO14-1 gaan trainen en voor zover dat kan, coachen; als Ane zelf moet voetballen denken we dit te kunnen invullen. Er is contact met de andere grotere Friese clubs om met elkaar uit te komen in een Hoofdklasse zodat kwaliteit gewaarborgd is en we niet naar Winschoten of Ermelo hoeven te rijden.

Stijn Schakenbos wordt de trainer/coach van de JO13-1. Ook Stijn haalt dit jaar zijn UEFA C op het CIOS en is dit jaar assistent-trainer van JO17-1. Hij kent de spelers van dit team goed en zet in op een optimale ontwikkeling van zijn spelers.

Zeerobben denkt met deze groep enthousiaste, gediplomeerde en ervaren trainers een goede stap te kunnen zetten om onze spelers zo optimaal mogelijk door te kunnen ontwikkelen en om te zorgen voor een goede doorstroming van talent naar Zeerobben 1. Naast het proces van teamindeling gaan we de komende tijd verder met de invulling van de teambegeleiding van al onze teams.

Iedereen sterkte de komende weken en hopelijk gauw tot ziens op het Oostersportpark.

Met sportieve groet,

het Jeugdbestuur