Uitslag Zeerobben Tourpoule

De tour van 2020 zit er weer op en daarmee ook de Zeerobben Tourpoule. Maar liefst 28 man hadden zich ingeschreven en ook bijna iedereen had de poule volledig ingevuld. 

Na veel verschillende koplopers in de eerste week ging het daarna uiteindelijk tussen drie man: Albert Beuker, Anthoon Elsinga(Toni Boltini) en Arjan van der Wal(Twit) Albert en Arjan hebben ervaring met het winnen van een tour poule, maar Anthoon had blijkbaar moeite om met de druk om te gaan en maakte een inschattingsfout door in Etappe 10 niet voor een pure sprinter als kopman te kiezen, maar voor Alaphilippe. Een duur foutje bleek achteraf, want het was Arjan die uiteindelijk de Zeerobben tour poule won men een minimaal verschil van 13 punten met nummer twee Anthoon. Albert finishte als derde.

De rest van de top 10 was gevuld met bekende namen, waaronder de winnaar van vorig jaar Wietse de Wit, die op de 9e plaats eindigde. De bierprijs die door Wietse beschikbaar was gesteld, werd maandagavond uitgereikt aan de winnaar.

Hopelijk tot de volgende editie van de Zeerobben tour poule!