TROTS de vervroegde winterstop in!!!

Na heel wat zeperds speelden we vandaag tegen Scharnegoutum 2. Was dit vorig seizoen onze laatste wedstrijd voordat we voorlopig de schoenen in het vet konden zetten, zo bleek vrijdagavond dat dit nu weer het geval zou zijn. Het is allemaal wat…

Vandaag 15 man tot onze beschikking, met weer de nodige nieuwe en gebruikelijke gastspelers.

We startte de wedstrijd in een 4-3-3 formatie; Tom op doel; Twit, Patrick, Cees en Danyel achterin; Op het middenveld Geert, Sil en Herwin en voorin op de flanken Lieuwe en Jort(O-19) en er was vandaag een vrije rol in de punt voor Jens. Op de wissel hadden we Ruben(O-19), Klaas Pieter(4e), Kor(4e) en Lars Borgman completeerde de bank. Ook Sjoerd was weer aanwezig en die scoorde zijn penalty en Pascal Plaschke hanteerde vandaag weer de grensrechtervlag. Alles was vandaag onder leiding van Klaas.

Dan de wedstrijd, de tegenstander liet ons lekker voetballen en dat lukte allemaal meer dan prima. Door de iets andere variant in de opstelling stond het elftal goed en waren we de bovenliggende ploeg. Dit resulteerde niet direct in vele kansen, maar het vertrouwen in een goede afloop groeide gaandeweg de wedstrijd meer en meer.

Zoals gezegd mochten wij het spel maken van de gasten, maar Scharnegoutum hanteerde een tactiek waarbij er wel volledige concentratie werd vereist omdat ze op een snelle counter loerde. Zo werd het een boeiende pot. Nadat beide ploegen een paar keer gevaarlijk werden zonder echte kansen te creëren, ging het bij Scharnegoutum helemaal mis in de opbouw. De alerte Jort was er als de kippen bij, en knalde de bal heerlijk in de verste hoek buiten bereik van de keeper.

Hierna ging het spel weer over en weer, ontbrak het beide ploegen aan kansen, maar was het wel een echte wedstrijd aan het worden.

Danyel besloot een solo in te zetten vanaf de backpositie, maar kwam helaas op het verkeerde been uit en kon de keeper niet verrassen. Jens was een keer op solotour, werd licht getoucheerd in de 16 maar dit was te weinig voor een elfmetertrap. En Lieuwe kwam goed door over rechts, trok de bal goed voor maar geen Zeerob die bal kon binnenwerken.

Tussendoor was ook Scharnegoutum een keer gevaarlijk, een lange bal viel tussen Cees en Patrick, de spits was op weg naar Tom, maar die redde bekwaam. Hierna een inworp van de gasten, die werd keurig gecombineerd tot aan de andere kant van het veld, waar de voorzet kwam en de kleinste man van de tegenstander de bal vrij kon inkoppen.

Zodoende met een 1-1 stand aan de thee.

Weinig reden tot wisselen, maar er werd er wel 1 noodzakelijk toegepast; Lars kwam erin voor Lieuwe.

Koud aan de 2e helft begonnen, wij hadden de aftrap, lag de bal er binnen 32 seconden al bij ons in. De nieuw ingebrachte spits was als eerste bij een van richting veranderde voorzet en tekende voor de 1-2.

Dit liet ons niet van de wijs brengen en geconcentreerd bleven we voetballen en zoeken naar de gelijkmaker. Vanuit de verdediging bleven we vooruit voetballen, het middenveld verdeelde het spel en voorin hielden we goed druk op de tegenstander. Ook Scharnegoutum werd nog een paar keer gevaarlijk, maar de verdediging stond steeds prima en maakte het meeste onschadelijk.

Na onze tweede wissel; Ruben kwam erin voor Jort, kregen we een reeks corners. De eerste 2 leidden tot nieuwe, en de derde werd door Patrick ingekopt en zodoende stond het weer gelijk.

Hierna bleven we door gaan voor de overwinning, en kregen we nog enkele mogelijkheden die helaas niets opleverden. Met nog een kwartier op de klok kwamen we toch weer op voorsprong. Na een aanval over links kwam de bal bij Ruben die de bal voor de goal slingerde en Lars was er snel bij om de bal tweede paal binnen te glijden.

Sinds lange tijd eindelijk weer eens een voorsprong, die met hart en ziel werd verdedigd. Met de laatste wissel; Geert moest geblesseerd het veld verlaten en Kor kwam hem vervangen, hielden we de voorsprong vast, bleven voetballen maar wel waakzaam voor de uitbraken van Scharnegoutum. In de laatste seconden van de wedstrijd werd Scharnegoutum nog 1 keer gevaarlijk via een corner; zelfs de keeper kwam mee naar voren, maar ook deze laatste mogelijkheid van de gasten werd bekwaam onschadelijk gemaakt.

Niet veel later vond de scheidsrechter het mooi geweest en na 94 minuten konden we weer eens 3 punten bijschrijven.

Vandaag een prima pot dus, met kwaliteit en mentaliteit. Iedereen geknokt met een leeuwenhart, de een wat gelukkiger dan de ander, maar verzaakt heeft niemand!!!

Zoals misschien al opgemerkt hadden wij nog 1 wisselspeler over; K.P. voelde echter de wedstrijd aan, zag dat het goed ging, offerde zich in het teambelang op, en hoefde niet zo nodig in te vallen. Grote klasse K.P.

Hierdoor staan we nu met LAC Frisia aan kop van het “rechterrijtje”, met de kanttekening dat we al 5 tegenstanders van het “linkerrijtje” hebben gehad. Daaruit blijkt dat die een maatje te groot zijn, we op een goede dag misschien een puntje kunnen sprokkelen, maar vooral de punten moeten gaan pakken tegen de andere 5 van het onderste gedeelte van de ranglijst.

Dit was het voor nu, wij bedanken tot zover weer alle gastspelers en overige betrokkenen om de wedstrijd mogelijk te maken vandaag, en medio januari zullen we misschien weer mogen ballen. De tijd zal het leren, hopelijk tot snel.