Milion Teklay wint Tinus Booij Penalty Bokaal

Eén van de hoogtepunten tijdens de familiedagen van Zeerobben is uiteraard de strijd om de Tinus Booij Penalty Bokaal. Al tijdens de trainingen vinden de voorrondes plaats en dan mogen uiteindelijk de winnaars op de familiedag aantreden voor de finale op het hoofdveld onder toeziend oog van velen. Het blijft een mooi gezicht om te zien hoe dit leeft bij zowel deelnemers als toeschouwers bij zowel kinderen als volwassenen. Helaas liet het weer ons wat in de steek. Maar fikse buien konden niet voorkomen dat de strijd los ging net na het Bode-toernooi. Romke van Veen had alles weer tot in de puntjes geregeld en had met spreekstalmeester Ayhan Yildiz alles uit de kast gehaald. Als een volleerde autoverkoper praatte hij alles aan elkaar. Van “steen, papier,schaar” tot Ronaldo’s Siuuuuuu. Het kwam allemaal voorbij.
Daarbij altijd in zijn kielzog Ilhan die als souffleur optrad en tevens liet zien een uitstekende administrateur te zijn. Enwat de spreekstalmeester ook probeerde, scheidsrechter Reda Rouij liet zich niet van de wijs brengen en zorgde ervoor dat alles eerlijk verliep. En de kinderen? Die genoten met volle teugen en kregen steeds meer zelfvertrouwen. De ene penalty nog mooier dan de ander al moet gezegd worden dat de keepers Jacob de Vries en Connor Bosman ook lieten zien niet voor “spek en bonen” mee te doen. Ook zij ranselenden mooie ballen uit het doel.
Uiteindelijk stonden Dani Wiekstra, Sten Sopacua, Enteny Oldenbarnevelt, Sven Bambach, Milion Teklay en Bahaa Alkhateb in de finale die weer zeer spannend was. Maar uiteindelijk kan er maar 1 winnen en dat werd Milion Teklay. Hij won de Tinus Booij Penalty Bokaal en is een jaar lang de penaltykillen van Zeerobben. De beker werd uitgereikt door mevrouw Gré Booij aan een dolgelukkige en onder de indruk zijnde Milion.

 

Foto’s: Frans Bode