Tikkie taka teamprestatie

De Coronatijd, voor velen een verschrikkelijke tijd. Thuis werken, winkels gesloten, mondkapjes, schrale handen van de desinfectie en ga zo maar even door. Voor twee jongens uit Congo heeft de Coronatijd nog een extra lading. De jongens zijn uit hun eigen land gevlucht naar Nederland. Maar ja, daar sta je dan.. met een tasje vol kleren in een land waar alles in tempo gaat, je de taal niet machtig bent en in je eigen land geen Engelse lessen hebt meegekregen. In Nederland zijn ze terecht gekomen op de opvang waar ik momenteel groepsbehandelaar ben. 

Vanaf het begin is gekeken naar de benodigde spullen voor de jongens want met 2 setjes kleren en te kleine schoenen ga je het niet redden. Wat vanaf het begin opviel is dat de jongens erg graag voetballen. Elke dag kregen wij de vraag vanuit de jongens of we konden gaan sporten en dan het liefst een balletje trappen. Hier ging mijn voetbalhart natuurlijk sneller van kloppen.

Gelijk aangemeld om mee te trainen met een voetbalclub. Hierbij dook het volgende probleem op, hoe gaan ze voetballen zonder enige uitrusting. Klein appje naar Camaru waarin de situatie is uitgelegd. Hij kwam direct met verschillende mogelijkheden. Uiteindelijk gekozen om een appje te doen in de groepsapp van Zeerobben II of mensen nog kleding/oude voetbalschoenen over hadden voor de jongens. Nog geen 5 minuten later kreeg ik een appje van onze nieuwe, zeer gewaardeerde aanwinst Steffen Nota. Hij opperde of de jongens niet met z’n allen een klein bedrag zouden kunnen doneren zodat er mooie nieuwe spullen gehaald konden worden. Er waren veel positieve reacties. Dus zo gezegd, zo gedaan, een Tikkie gestuurd waarin de jongens zelf mochten bepalen of ze wilden doneren en zo ja, hoeveel ze wilden doneren.

Uitkomst van het Tikkie was 150,30 euro! Wat was, en ben ik enorm dankbaar voor het ontzettend gulle gebaar vanuit mijn team. Hierop direct actie ondernomen en op dinsdag 16-03-2021 met beide heren naar de Aktiesport. Zoals te zien is op de foto hebben de jongens een prachtig tenue + voetbalschoenen gescoord. Ze zijn Zeerobben II hiervoor erg dankbaar. 

Zo zie je, ook in een tijd waarin zeer weinig in teamverband is opgetrokken vanwege Corona, dit niks afdoet aan de hechte band die wij als Zeerobben II met elkaar hebben. Nogmaals bedankt voor deze prachtige actie!

Groeten Pim

 

1 Reactie

Reacties zijn gesloten.