Thomas Dijkstra van sc Berlikum naar Zeerobben

Zeerobben heeft voor volgend seizoen een potentiële opvolger voor Dylan Drent gevonden. Thomas Dijkstra, de 21-jarige aanvaller van sc Berlikum wil proberen de opengevallen plaats in de aanval van Zeerobben te veroveren.
Bijzondere omstandigheid hierbij is dat Thomas ook een kaatser is en dat Zeerobben nu dus een voetballende kaatser verruilt voor een kaatsende voetballer. Of is het andersom? Het maakt eigenlijk niet uit, Zeerobben is blij dat een talentvolle speler als Thomas kiest voor de uitdaging bij Zeerobben, wetende dat hij grote schoenen te vullen heeft. En juist daaruit spreekt een ambitie die past bij de koers die Zeerobben heeft uitgezet.

En die koers is dat er de komende jaren vooral veel talentvolle jeugd uit eigen gelederen moet doorstromen in een Vlaggenschip dat bovenin meedraait in de tweede klasse en meespeelt om de prijzen. Nu er komend seizoen een aantal sterkhouders stopt is het van belang dat er in elke linie ook ervarener spelers meedraaien waaraan de jongeren die zich aandienen zich kunnen optrekken. Spelers dus die onze youngsters uitdagen en tegelijkertijd beter maken.

Thomas heeft zich bij het tegen degradatie strijdende Berlikum bewezen als een goed renderende aanvaller, want dit seizoen scoorde hij al 12 keer. Mede dankzij zijn goals heeft Berlikum goede vooruitzichten om directe degradatie te ontlopen en kan het mogelijk via de nacompetitie lijfsbehoud afdwingen. We wensen Thomas en Berlikum daarbij natuurlijk veel succes. Het zou best bijzonder zijn om volgend seizoen met Thomas in de gelederen weer tegen sc Berlikum te kunnen voetballen.