Sterk Zeerobben wint verdiend van GAVC

Als je binnen 5 minuten op voorsprong komt is de wedstrijd natuurlijk nog lang niet gespeeld en dat was dus ook zo. GAVC verkocht zijn huid duur en bij een 2 – 1 stand hadden de Grousters zo maar gelijk kunnen komen. De vrije trap belandde buiten bereik van Theo Nota op de paal. Gelukje voor de groenwitten. Tactische wissels zorgen voor consolidatie van de 3 – 1 voorspong, die ook vergroot had kunnen worden in de slotminuut door de weer herstelde Durk Ennema.

Flitsende start

Na een strijdvaardige start pakt David van der Pol zijn doelpuntje mee. En wat voor één. Van maat Patrick Amels werd David in de diepte aangespeeld. Een heerlijke aanname op rand strafschopgebied kreeg als vervolg een prachtig goal in de kruising. Zeerobben bleef een overwicht houden maar de gasten waren in de omschakeling gevaarlijk. Twee corners achter elkaar leverden kansen op, maar geen van de Grousters wist raad met deze mogelijkheden. Ook Zeerobben liet zich niet onbetuigd en David stuurde Dylan Drent de diepte in, vanaf de achterlijn werd zijn voorzet geblokt. Ook Godert slalomde zich naar de achterlijn, maar de aansluiting ontbrak. Noah Redda had nog de pech, dat op aangeven van Matts Bruining, hij de laat toucheerde. De 2 – 0 was er ook een uit het boekje, een mooi aangesneden vrije trap van Dylan Drent werd bij de tweede paal binnengekopt door Patrick Amels. De vreugde was van korte duur. Een hoge verre trap vanuit het achterveld werd door Tjeerd Andringa slim meegenomen en over de uitgelopen Nota gewipt, 2 – 1. Na een uitbraak over rechts plaatste Van der Pol, kort voor rust, de bal op de inkomende maar goed gedekte Matts Bruining, in dit geval was het beter om zelf door te gaan.

Ondanks dreiging bleef Zeerobben gemakkelijk overeind

Na de thee waren de bezoekers zeker van plan om toch de gelijkmaker te realiseren. Dat lukte bijna. Na 10 minuten werd een vrije trap op de paal geschoten Guido Cnossen. Een snelle uitval van de weer ouderwets aandacht vragende Dylan Drent werd nog omgetoverd tot corner. Uit de hierop ontstane hectiek plaatste Ane Schaap de bal op Matts Bruining. Een prima redding van doelman Kuitert op diens schot. De afvallende bal kwam op de zestien voor de voeten van David van der Pol. Met een geplaatst schot in de boven hoek liet hij opnieuw Kuitert kansloos, 3 – 1. Gegriem op het middenveld zorgde bijna voor de aansluitingstreffer. Het vliegend schot van invaller Giovanni Cruden ging tot opluchting van de thuisclub naast. De dreiging van GAVC bleef aanhouden. Gelukkig kunnen de groenwitten vertrouwen op een hechte verdediging met als betrouwbaar sluitpost Theo Nota. Tot kansen kwam het dan ook niet meer. Voor Zeerobben was dat wel het geval. Kort voor tijd bracht Kuitert redding toen Durk Ennema door Brent de Groot in stelling was gebracht. De strak leidende referee Nauta hield het hierna voor gezien.

Bank vol met potentiële basisspelers

De terugkeer van een aantal spelbepalende spelers zorgde voor een stabiel evenwicht dus en verdiende overwinning. Zonder een glansrol te vervullen zorgden zij juist voor een positieve inbreng. De glansrol was deze week weggelegd voor David van der Pol met twee heerlijke doelpunten. Goed voor het moreel en het zelfvertrouwen. En dat hebben we beslist wel nodig in de uitwedstrijd volgende week tegen koploper Stiens.

Scoreverloop : 1 – 0 ( 4 m David van der Pol); 2 – 0 ( 40 m Patrick Amels); 2 – 1 ( 43 m Tjeerd Andringa); 3 – 1 ( 56 m Van der Pol)

Zeerobben : Theo Nota; Max Faber; Jordy Torenbeek; Patrick Amels; Sten Goïnga; Dylan DRent ( 72 m Armando Zwart); Noah Redda ( 46 m Marcel Visser ); David van der Pol; Ane Schaap; Godert Attema ( 82 m Brent de Groot); Matts Bruining ( 68 m Durk Ennema)