Stand van zaken/hoe nu verder?

Links en rechts vliegen de berichten ons via social media om de oren. We mogen straks misschien weer dit en daarna mag misschien dat ook wel weer…. Echter er is nog niets concreets. We verwachten we de komende dagen meer duidelijkheid over het spelen van wedstrijden voor onze jeugdleden. Daarop vooruitlopend alvast het volgende:

Gisteren lazen we het bericht op de site van de KNVB dat ze bezig zijn voorbereidingen te treffen voor het spelen van de KNVB Regiocup voor de jeugd. Als speelweekenden worden genoemd: 5/6 juni, 12/13 juni, 19/20 juni en 26/27 juni. Dit betekent dat de KNVB, op basis van de poule-indelingen die al eerder gepubliceerd zijn, nu het wedstrijdprogramma aan het invullen is. De bond streeft ernaar het programma op maandag 31 mei aan het einde van de dag te publiceren op Voetbal.nl.

Inmiddels weten we ook dat Zeerobben op zaterdag 12 juni mee wil doen aan de Nationale Voetbaldag. Een leuke oranje getinte dag ter voorbereiding op de 1e EK-wedstrijd van Nederland tegen Oekraïne een dag later. Echter nu de Regiocup ook in de steigers staat moeten we kijken waar we de voorkeur aan geven. De KNVB gaat ervan uit dat er op de Nationale Voetbaldag geen wedstrijdactiviteiten plaats vinden maar dat is in ons geval wel anders 🙂 De organisatie is al druk op de achtergrond bezig. Daarover op dit moment dus nog geen duidelijkheid. Zodra we meer weten informeren we jullie.

Vandaag lezen we op Teletekst (jaja, dat bestaat nog) dat er meer versoepelingen komen als de cijfers zich gunstig blijven ontwikkelen. Er komen dan ook meer mogelijkheden om te sporten. Daarover wordt vrijdag a.s. een beslissing genomen gevolgd door een persconferentie.

Kortom, de komende dagen gaan we vast en zeker meer horen over het spelen van wedstrijden en misschien nog veel meer. Reden voor de teams om toch nog wat door te trainen want wie weet voetballen we nog een aantal zaterdagen tot aan de zomervakantie. Voor zaterdag a.s. gaan de geplande activiteiten uiteraard gewoon door!!

Tot zover. Zodra we meer weten melden we ons weer.

 

Jeugdbestuur