Slordig Zeerobben laat 2 punten liggen

Onder bar slechte weersomstandigheden speelde Zeerobben met name in de eerste helft onder het gebruikelijke niveau. Je zult het nooit weten, maar misschien was voor aanvang een stemming van dit varkentje gaan we vandaag wel even wassen. Dronrijp daarentegen liet zich van zijn beste kant zien en was de eerste 45 minuten gelijkwaardig. De 0 – 1 kwam voort uit een terecht gegeven strafschop. Op felheid werden de groenwitten regelmatig afgetroefd. Bovendien kreeg Patrick van der Veen rood wegens duwen van de tegenstander na een overtreding van de bezoekers op een medespeler.

Niet best

Zoals vermeld was de wedstrijd in evenwicht, zeker voor de thee. De eerste mogelijkheid was dan ook voor Dronrijp. Gelukkig lette de defensie goed op en werd het gevaar geneutraliseerd. Kansje voor Patrick van der Veen na een slim passje van Godert Attema betekende het eerste gevaar voor de gastheren na een kwartier spelen. Halverwege de eerste helft moest Theo Nota bij een uitbraak van de tegenstander handelend optreden, wel ten koste van een vrije trap net buiten de zestien. Deze leverde niets op. Kort hierop moest Theo Nota opnieuw zijn talenten aanspreken op een inzet van Bauke Jan Kamminga. Een doelpuntje hing in de lucht. En daarvoor hadden de Dronrijpsters wel een strafschop nodig na een overtreding in de zestien. Deze werd onberispelijk genomen door Noa van Gils, 0 – 1 na een half uur. Nog van alles mogelijk om de schade te herstellen. Het zou kort hierop een moeilijker opdracht worden na de rode kaart van Patrick van der Veen, na onnodig duwwerk. Maar met dat bijltje hadden de Harlingers wel vaker gehakt en alsnog gewonnen. Was de tactiek er al op gericht om de gelederen achterin gesloten te houden, met deze voorsprong bleek het bastion van de gasten nog hechter te zijn. Een kleine mogelijk uit een vrije trap van Patrick Amels ging over en dat was tevens het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Beter

Een furieuze start na de thee zorgde voor een belegering van het doel van Dronrijp. Zoals gezegd het cordon rondom doelman Rimar Hendrik Looge bood geen openingen. In de counter bleef het oppassen. Onnauwkeurigheid in de afwerking van de gasten hield de achterstand nog beperkt. In de stromende regen golfden de aanvallen over de defensie van de bezoekers. Patrick Amels en Godert Attema over en naast.  David van der Pol op de kruising van paal en lat. Dan zit het ook niet mee. De bevrijdende 1 – 1 kwam dan toch nog uit een verwaaide voorzet van Patrick Amels vanaf links. De keeper tikte de bal nog wel uit de doelmond, maar David van der Pol stond op juiste plek om te scoren. De volgende minuten kreeg Zeerobben nog grote mogelijkheden, maar noch David, over, noch Godert Attema, na een solo, hadden het vizier op scherp staan. In de slotfase kreeg Dronrijp nog een 100 % kans, maar Theo Nota stond zijn mannetje en dus bleef het onbeslist.

Maar niet tevreden

Puntenverlies tegen de rode lantaarndrager proeft altijd wel zuur. Dronrijp verweerde zich manhaftig. Met tomeloze inzet werd er geknokt voor de drie punten, met de bus geparkeerd leek het daar ook lange tijd op. Met nog een kwartier te gaan moesten ze zich tevredenstellen met één punt en zijn nu van de hatelijk nul af. Het ontbrak op beslissende ogenblikken aan geluk, maar ook aan creativiteit bij de thuisclub. Gelukkig wist Nota met een prima redding het punt in de slotminuut nog veilig te stellen. Voor de laatste wedstrijd in 2023 reizen de groenwitten donderdagavond 14 december af naar de hoofdstad om de afgelaste wedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen te spelen.

Scoreverloop: 0 – 1 Noa van Gils ( 30 m. strafschop ); 1 – 1 David van der Pol ( 77 m.)

Zeerobben : Theo Nota; Max Faber; Patrick Amels ( 80 m. Jay de Vries ); Valentijn van Laar ( 75 m. Brent de Groot); Ane Schaap; Matts Bruining; Godert Attema; David van der Pol; Joran van Kernebeek; Wesley Tankink; Patrick van der Veen ( 32 m. rood)

Foto’s: Frans Bode