Selectie Zeerobben 2022/2023 in de steigers

Het zal onze volgers niet zijn ontgaan: onze Technische Commissie is al enkele weken druk bezig met de samenstelling van de A-selectie voor het volgende seizoen. De komst van enkele nieuwe spelers trok aandacht en stemde tot zowel tevredenheid als ook nieuwsgierigheid: wat zou er nog meer volgen?

De aandacht is nu in eerste instantie gericht op doorstroming van eigen jeugdspelers naar de A-selectie. Het is volgens onze Technische Commissie nog net wat te vroeg om in dat verband namen te noemen, maar er wordt zeer nadrukkelijk naar enkele jongens gekeken, uiteraard in nauw overleg met HJO Ane Schaap en de verantwoordelijke jeugdtrainers. Dat is een proces dat om zorgvuldigheid vraagt. Vanuit de jeugd doorstromen naar de hoofdmacht op eerste klasse niveau is niet zo simpel. Je moet wel over uitzonderlijk talent beschikken om die stap direct te kunnen maken. Dat is ook de reden dat Zeerobben enkele jaren geleden de stap zette naar de invoering van een Beloftenteam dat als Zeerobben 2 aan de competitie deelneemt. Daarin krijgen jeugdspelers de kans (en de begeleiding) om zich op een hoog niveau (res. Hoofdklasse) eerst verder te ontwikkelen alvorens eventueel door te stromen naar het eerste. En in dat kader zijn we ook heel blij dat trainer/coach Camaru van Oostveen bij het Beloftenteam een goede opvolger gaat krijgen in de persoon van Erwin Otten, die immers als trainer ook uit eigen gelederen komt en de jeugd van Zeerobben heel goed kent.

We hebben al met al goede hoop dat er volgend seizoen enkele jongens uit eigen opleiding kunnen doorstromen en zich kunnen mengen in de strijd om een plekje in de hoofdmacht met de spelers uit de huidige selectie die nu reeds hebben aangegeven dat ze er volgend seizoen weer bij zijn:

Jacob de Vries
Connor Bosman

Armando Zwart
Brent de Groot
Jordy Torenbeek
Roan Hein Joostema
Patrick Amels
Stijn Schakenbos

Ane Schaap
Marcel Visser
Godert Attema
Lutsen Smits
Martijn Adema

David van der Pol
Cyrus Boerman
Marijn Helfferich
Dylan Drent
Higor da Silva
Matts Bruining

Heel mooi dat deze jongens onze club trouw blijven. Maar helaas zullen we aan het eind van dit seizoen ook afscheid gaan nemen van enkele selectiespelers:

Adnan Jarjour (wegens werk/studie)
Kristian Feenstra (heeft aangegeven te stoppen)
Finn Oosterdijk (studie Groningen)
Koen Attema heeft ook laten weten niet meer beschikbaar te zijn.

De aanwinsten van buitenaf hebben we reeds uitvoerig gepresenteerd. Of onderstaand lijstje compleet is weten we nog niet. Er lopen nog enkele contacten en gesprekken, dus wie weet volgt er de komende weken/maanden nog meer nieuws. We wachten rustig af waar onze TC mee gaat komen.
Vooralsnog zijn nieuw:

– Max Faber (sc Cambuur)
– Noah Redda (MKV ’29)
– Justy Yared (FVC)
– Theo Nota (Workum)

Voor de volledigheid van dit overzicht tot slot ook nog even de staf voor volgend seizoen:

Hoofdtrainer: Henk Konings
Assistent trainer: Drewes Jansen
Teammanagers: Geert-Jan de Groot en Lars Borgman
Keeperstrainer: Dick van der Galiën
Verzorgster: Paulien Broekhuizen