SC Kootstertille – Zeerobben 1 – 6 (Beker) + Voorbeschouwing Zeerobben – LAC Frisia

  

     Blije gezichten

Hier was Zeerobben 1 wel aan toe naar de bittere teleurstelling in Stiens van afgelopen zaterdag. Onder enigszins mistroostige omstandigheden, regenachtig en koud maar op een redelijke grasmat speelde Zeerobben met name na rust een sprankelende partij voetbal. De thuisblijvers hebben wat gemist. (In Drogeham i.v.m. lichtinstallatie, meer en misschien wel mooiere doelpunten dan Frankrijk – Australië in Qatar)

Pikstart

Zeerobben start sterk en fel en laat niets aan duidelijkheid over wat haar bedoelingen voor vanavond zijn. Met Patrick Amels in de spits als vervanger op deze plek voor de in Stiens geblesseerd geraakte David van der Pol en Connor Bosman voor Theo Nota (ook geblesseerd geraakt Stiens), kreeg Zeerobben in minuut vijf al de kans op voorsprong, lat en kunst en vliegwerk van Kootstertille voorkwam dit. Toch was het een paar minuten later wel raak. Een strak genomen corner van Armando Zwart werd door Patrick Amels tegen de touwen gekopt, 0 – 1. De Harlingers bleven aandringen en creëerden kans op kans. Halverwege de eerste helft dan toch 0 – 2. Opnieuw een corner van rechts, Zwart met z’n linker poatsje in draaiend, kwam achterin de zestien bij Dylan Drent terecht, zijn voorzet op maat was voor Jordy Torenbeek een in koppertje. Kootstertille herpakte zich een kwam nu ook gevaarlijker door met de gebroeders Waaksma. Kort voor de thee maakte Gerbrand Waaksma dan ook de 1 – 2 uit een gericht schot van af de zestien.

Veel kansen en goed voetbal

Dat beloofde nog wat voor de tweede helft. Kootstertille rook bloed. Toch pakte dit anders uit dan menig toeschouwer verwachtte. Zeerobben startte weer furieus en liet zich niet van de wijs brengen. De kansen regen zich aanéén voor Drent, Attema en Amels telkens net over of de keeper lag in de weg. De voorsprong is broos en dan ligt de gelijkmaker op de loer. Maar niets van dat alles, de verdediging stond als een huis. De bevrijdende 1 – 3 werd ingeleid door breekwerk op het middenveld van Brent de Groot en via Godert Attema werd Marcel Visser in stelling gebracht en door hem koel afgemaakt. Kort hierop strafte Visser een misser van Kootstertille bekwaam af, 1 – 4.  Ook de vleugelbacks roerden zich. Zowel van links Armando Zwart als rechts Max Faber, laatstgenoemde forceerde een corner, die Zwart op de pantoffel van Drent deponeerde, snoeihard maar wel geblokt. Met nog een kwartier te spelen lieten de mannen van Konings zien waartoe ze voetballend in staat zijn. Vlot combineerden ze door de linies van de tegenstander. De 1 – 5 kwam wederom uit een mooi aangesneden hoekschop van Zwart, Jordy Torenbeek torende boven iedereen uit en kopte binnen. Noah Redda stuurde Dylan Drent richting achterlijn en de voorzet van Drent werd door een verdediger in eigen doel geschoten, daarmee zette hij de eindstand van 1 – 6 op het scorebord.

Wie volgt?

Zoals blijkt uit het verslag hadden de thuisblijvers ongelijk. Een geïnspireerd spelend Zeerobben wint overtuigend van derde klasser Kootstertille. Op naar de volgende tegenstander (ONS/ Ouwesyl ??) in de beker, liefst thuis. Zaterdag komt LAC Frisia naar Harlingen voor de competitie.

Scoreverloop: Patrick Amels (8 m 0 – 1); 0 – 2 (21 m Jordy Torenbeek); 1 – 2 (43 m Gerbrand Waaksma); 1 – 3 (63 m Marcel Visser); 1 – 4 (68 m Visser); 1 – 5 (75 m Torenbeek); 1 – 6 (78 m e.d)

Zeerobben: Connor Bosman; Armando Zwart; Valentijn van Laar; Jordy Torenbeek; Max Faber; Brent de Groot (78 m Noah Redda); Marcel Visser; Ane Schaap; Patrick Amels; Dylan Drent (84 Mick van de Kolk); Godert Attema (78 m Joran van Kernebeek)

Voorbeschouwing Zeerobben – LAC Frisia

In de voorronde van de beker snoepte Frisia in Harlingen de overwinning voor de neus van Zeerobben weg. In de competitie komen ze elkaar weer tegen. Beide teams met wisselend succes en dus middenmoot. Zeerobben misschien in de winning mood na een puike winst in de beker tegen Kootstertille. We heten de Leeuwarders van harte welkom in de Friese havenstad Harlingen.