“Pupil van de Week!” Justen Boonstra uit JO11-1

Zaterdag is Justen Boonstra uit JO11-1 tijdens de wedstrijd Zeerobben 1 tegen PKC’83 1 “Pupil van de Week”. Wij vroegen ons af wie nou deze week de “Pupil van de Week” is? We willen natuurlijk wel weten in welk team deze pupil speelt en wat zijn/haar favoriete eten is. Zo hebben we enig idee van wie er zaterdag het eerste doelpunt scoort en op de bank bij de mannen van het eerste elftal zit. Daarom hebben we deze week een paar vraagjes gesteld aan Justen.

Wat is jouw volledige naam?        Justen Boonstra
Wat is jouw geboortedatum? 10 maart 2009
Waar woon je? (stad) Harlingen
Op welke school zit je en in welke groep?   ’t Wad groep 7
Welk vak vind je op school leukst? Rekenen
Wat wil je later worden? Iets met computers
In welk team van Zeerobben speel je? JO11-1
Wie is of zijn jouw leider(s) en trainer(s)? Ayhan Yildiz en Cengiz Gumrukcuoglu
Hoe lang speel je al bij Zeerobben? Vanaf mijn vijfde, toen ben ik begonnen bij de Waddenrobkes, dus nu 5 jaar.
Hoe of door wie ben jij bij Zeerobben gekomen? Via mijn vader, Klaas Boonstra, die voetbalt ook al vanaf zijn vijfde bij zeerobben. Hij speelt nu in het derde
Heb je een favoriete speler bij Zeerobben? Mijn vader en mijn stiefvader Dylan Drent, die voetbalt bij het eerste
Wat is jouw favoriete eredivisieclub? Ajax
Wat is jouw favoriete club in het buitenland? Liverpool
Wie is jouw favoriete speler in het betaalde voetbal? Virgil van Dijk
Heb jij nog familie en/of vrienden die ook bij Zeerobben voetballen? Mijn zusje speelt bij JO8-1 en veel voetbalvrienden in verschillende teams.
Wat is jouw lievelingseten en drinken? Patat en Fanta
Heb jij, naast voetballen natuurlijk, nog andere hobby’s? Kaatsen en vissen

Justen bedankt voor het beantwoorden van deze vragen. Nu weten we wie er zaterdag bij Zeerobben 1 tegen PKC’83 1 het eerste doelpunt maakt. Veel plezier!

De dag van een “Pupil van de Week”

Wanneer Zeerobben 1 thuis speelt mag een pupil van de jeugdafdeling van Zeerobben die dag het hele traject van voor en tijdens wedstrijd met het 1ste elftal meemaken.

De pupil wordt door de leider van het 1ste, Geert Jan de Groot, ontvangen en mag hij/zij bij de wedstrijdbespreking aanwezig zijn en eet hij/zij met de selectie mee waarna hij/zij een bal en een T-shirt van een selectiespeler mag ontvangen.

Voor de wedstrijd begint doet de pupil met de spelers van het 1ste mee aan de warming-up, en bij aanvang van de wedstrijd loopt de pupil met de scheidsrechter mee en neemt de wedstrijdbal mee het veld op. Daarna mag de pupil van de week het eerste doelpunt maken. Tijdens de wedstrijd zit de pupil de gehele wedstrijd bij de reservespelers in de dug-out.