Overzicht eerste seizoenshelft

Het waren dit seizoen de vrouwen van VR1 die de spits afbeten m.b.t. de start van de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Maandag 8 augustus volgde Zeerobben 1 met de eerste training onder de nieuwe trainer Henk Konings en een paar dagen later waren ook de standaardteams alweer druk bezig met trainen om op tijd fit te zijn voor de start van de bekercompetitie.

Senioren
In de poulefase van de beker kende Zeerobben 1 weinig problemen. Vervolgens werden in de knockout fase Waterpoort Boys en Kootstertille uitgeschakeld en dus overwinterd Zeerobben in de beker. Dat geldt ook voor het 2e dat na de poulefase Be Quick Dokkum uitschakelde en straks ook weer in de koker zit. Zowel het 3e als het 4e overleefden de poulefase helaas niet. En dat gold ook voor de vrouwen van VR1.

In de competitie doet Zeerobben 1 het, na de degradatie uit de 1e klasse, goed. Met een 5e plaats na 10 wedstrijden in de 2e klasse K kan het nog alle kanten op. De beloftes hebben het zwaar in de hoogste afdeling. Op dit moment hekkensluiter maar er zijn nog 15 wedstrijden te spelen en dus nog 45 punten te verdelen. Ook het 3e heeft het zwaar in de 3e klasse maar ondanks dat blijft de sfeer goed en is het punten sprokkelen. Het 4e gaat als herfstkampioen de winter in. Misschien een iets vertekend beeld maar voorlopig geeft dit de mannen in de kelderklasse een heel goed gevoel. De vrouwen van VR1 komen een klasse hoger uit na het kampioenschap van vorig jaar. In de 3e klasse wordt er eens gewonnen en eens verloren.

Jeugdafdeling

JO19
In de bekercompetitie overleefden zowel JO19-1 als JO19-2 de poulefase. JO19-1 wacht nog steeds op de loting voor de volgende ronde. JO19-2 werd vlak voor de winterstop uitgeschakeld door Deinum. In de competitie eindigde JO19-1 op een toch wat teleurstellende 3e plaats in de hoofdklasse. Gezegd moet worden dat er wel regelmatig spelers aan het 1e moesten worden afgestaan. Jammer voor JO19-1 maar mooi avontuur voor de spelers. JO19-2 heeft het in de competitie wederom goed gedaan. Ze deden lang mee voor de hoofdprijs maar Balk werd kampioen.

JO17
In de bekercompetitie waren er geen successen voor de 17-1, 17-2 en 17-3. JO17-1 verloor van Blauw Wit en kon zich al snel volledig op de competitie richten. Dat deden ze goed. In de 6e divisie eindigden ze op een keurige 4e plaats met verrassende overwinningen op o.a. Genemuiden, NEO, Be Quick ’28 en HHC Hardenberg. Na de bekercompetitie eindigde JO17-2 op een keurige 5e plaats in de 2e fase met alleen maar JO17-1 teams met als hoogtepunt natuurlijk de overwining in de stadsderby. Na het kampioenschap in de JO15 ging JO17-3 weer verder in een iets te zware competitie. Zij hopen in de 3e fase op een iets gelijkwaardigere indeling.

JO15
Bij de JO15 was JO15-1 door een foutje bij de Bond niet ingedeeld voor de bekercompetitie waardoor ze al vrij vroeg aan de competitie in de 7e divisie begonnen. Daar eindigde ze op een prachtige 7eplaats na eclatante overwinningen op o.a. SJO Meerdijk, fc Lewenborg en Veendam. In de beker werd er later in het seizoen gewonnen van Urk en GVABV Rapiditas waardoor zij ook overwinteren in de beker en bij de laatste 16 zitten. JO15-2 heeft het ook uitstekend gedaan en verspeelde in de laatste wedstrijd het kampioenschap in een competitie met veel 15-1 teams. En met JO15-3 komt het wel goed. In dezelfde competitie als JO15-2 op een 4e plaats eindigen is meer dan knap.

JO13
In de beker wist JO13-1 zich niet te plaatsen voor de knockout fase. In de competitie werden 4 punten uit 7 wedstrijden gehaald en daarmee eindigde JO13-1  op de laaatste plaats. Na een zware bekercompetitie deed JO13-2 het in de 2e fase uitstekend. Helaas kon de competitie niet uitgespeeld worden en bleven zowel L. Zwaluwen als Deinum als Zeerobben op 15 punten steken. En dus ook Zeerobben kampioen met een prachtige huldiging.

JO12
JO12-1 eindigde in de 1e fase op een 7e plaats en in de 2e fase op de 5e plaats. Er wordt hard gewerkt door de jongens en de trainer/leider. En steeds worden er stapjes gezet. Mooi om te zien. JO12-2 eindigde in de 1e fase op een 6e plaats en in de 2e fase op een 7e plaats. Zolang het plezier er blijft is de missie geslaagd.

JO11
JO11-1 werd kampioen in de 1e fase door alle wedstrijden te winnen. In de 2e fase ging de ploeg naar de hoofdklasse en kreeg het daar erg zwaar. Maar ook dat hoort bij het proces. Steeds meer weerstand, dan ga je steeds meer leren en beter worden. Na de winterstop weer verder. In de 1efase een 8e plaats voor JO11-2 in een te zware klasse. In de 2e fase ging het een stuk beter en werd die afgesloten met een keurige 5e plaats.

JO10/JO9/JO8
Voor deze groepen heeft de KNVB richtlijnen gesteld. Er worden geen standen bijgehouden. Dit is volgens de KNVB in lijn met de nieuwe wedstrijdvormen waarbij het draait om het vergroten van het spelplezier. Ondanks het feit dat elke vereniging hier weer anders mee omgaat en wel standen bijhoudt conformeert Zeerobben zich aan de regels van de KNVB.

De meiden
Zowel MO15-1 als MO15-2 hebben het prima gedaan de eerste seizoenshelft. MO15-1 werd in de 2eklasse ongeslagen kampioen. Alleen een gelijkspel moesten de meiden toestaan. In de 2e fase dus een trapje omhoog naar de 1e klasse en daar behaalden ze een prachtige 2e plaats. Wat een talent. Hetzelfde geldt ook voor MO15-2. Zij sloten de 1e fase af met een 4e plaats en in de 2e fase bleven de meiden steken op een 4e plaats. De laatste wedstrijd werd helaas afgelast want er had nog een 2eplaats in gezeten. Maar ook hier een prachtige prestatie van de meiden.