Onze ziekenboeg

Onlangs hebben we jullie bijgepraat over de blessures van Lenn Schippers en Kevin Menks. In deze vervelende tijden waarin we elkaar veel minder zien is het goed om juist even stil te staan bij onze leden bij wie het even niet zo mee zit.

Zo had  Edwin Zijlstra onlangs een vervelend ongeluk met de fiets en moest per ambulance afgevoerd worden. Nog maar nauwelijks hersteld is hij afgelopen zondag onderuit gegaan, kreeg een insult en maandag in het ziekenhuis nog een keer. Dit insult wordt veroorzaakt door een blauwe plek die in z’n hoofd de nodige schade aanricht. Edwin moet nu veel rust nemen. Heel vervelend voor hem. We kennen hem als een betrokken trainer. Op dit moment bij de JO13-2 samen met Jeroen Pol. Maar ook bij onze jongste Waddenrobkes is hij een graag geziene trainer. Zijn omgang met de kinderen is altijd mooi om te zien. We wensen Edwin vanaf deze kant dan ook een heel spoedig herstel toe. Sterkte Edwin!!

En dan komen we uit bij Ischa Kingma. Misschien wel de meest betrokken speelster bij de meiden. Ruim een jaar geleden ging het mis in de wedstrijd tegen Bolsward en scheurde er een kruisband bij haar rechter knie af. Heel vervelend maar ze werkte (samen met pa Harrit) hard aan haar herstel en was (jawel) bij nagenoeg alle wedstrijden van haar team als toeschouwer aanwezig. En ook kwam ze regelmatig bij de trainingen kijken terwijl ze helemaal niet mee kon trainen. Betrokkenheid noemen we dat!  Het herstel ging goed en sinds september speelde Ischa weer mee bij de MO17. Nog geen volledige wedstrijden maar de weg omhoog was ingezet. En toen ging het twee weken geleden weer mis. Tijdens het herfsttoernooi greep ze ineens naar haar knie. Dit keer de linker. Het zou toch niet…..? Maar een MRI scan heeft deze week uitgewezen dat nu de kruisband van haar linker knie is afgescheurd. Hoeveel pech kun je hebben denken we dan. Opnieuw begint een lang traject van revalidatie voor Ischa. We wensen haar daar heel veel sterkte bij en hopen dat we haar toch nog vaak zien op het Oostersportpark want van haar glimlach en aanwezigheid worden we allemaal heel vrolijk maar uiteindelijk willen we haar graag weer zien schitteren op het veld natuurlijk! Kom op Ischa!!

En we hoorden ook dat Klaas Abma weer thuis is gelukkig. Klaas heeft een lang revalidatietraject (8 weken) achter de rug in Leeuwarden (na zijn operatie in Groningen) maar mocht onlangs weer naar huis. Amper thuis moest hij weer per ambulance naar het MCL ivm een nieuwe bacterie maar na 10 dagen MCL is Klaas gelukkig weer thuis. Nog wel wachtend op een volgende operatie maar we hebben hem alweer zien fietsen in Harlingen en daar worden we weer blij van. Klaas, veel sterkte de komende tijd en wat zou het mooi zijn om elkaar in het voorjaar weer langs het veld of op het terras van de Robbenplaat te zien.

Tot zover!

Zoals gezegd willen we graag aandacht schenken aan mensen met blessures etc. We vangen best veel geruchten op maar lang niet alles. Weet je iets of iets gehoord? Even een mailtje naar fransbode@home.nl of een appje graag. Kunnen we die mensen even een hart onder de riem steken. Dank alvast!