Onmachtig Zeerobben laat de punten liggen

Ut sit oek niet even met nou…, aldus een vaste supporter van het eerste van Zeerobben. Tja, gezien de laatste fase had Zeerobben minimaal één punt verdiend in dit zes punten duel in de kelder van de eerste klasse E. En had deze supporter natuurlijk gelijk. Maar de waarheid gebiedt te zeggen, dat de gasten ook verder uit hadden kunnen lopen in de laatste tien minuten, waarin de groenwitten alles of niets speelden. De geboden kansen werden niet verzilverd, mede dankzij wederom prima keeperswerk van good-old Jacob de Vries. In de zestien van Burgum viel de bal elke keer net niet goed. Drie punten zijn gegund aan de Friese trots uit Burgum, maar liever niet tegen Zeerobben graag.

Uit het niets

De eerste twintig minuten ging de strijd gelijk op. Misschien een licht overwicht van de gasten, maar de mogelijkheden lagen wel voor de thuisploeg. De 0 – 1 viel dan ook uit het niets. Meteen raak de eerste kans, die Durk Kingma slim binnen kopte uit een hoge voorzet van rechts. Zeerobben deed wel wat terug, uit een voorzet vanaf de achterlijn van Roan-Hein Joostema, volleyde Godert Attema in de handen van doelman Tolman. In de tegenaanval prikte Kingma de bal in de korte hoek, gelukkig stond De Vries op de juiste plaats. Uit een scrimmage kogelde Attema net naast. In de slotminuut kwam Godert Attema net te kort om de gelijkmaker binnen te glijden op aangeven van Dylan Drent.

Geen geluk

De start na de thee was veel belovend. Roan- Hein van de achterlijn op David van der Pol ook weer net niet. Ook FC Burgum liet zich niet onbetuigd. De gevaarlijke counter werd door de overigens goed spelend defensie gekraakt. Schermutselingen in de zestien van de bezoekers werden opnieuw niet in het voordeel van de gastheren beslecht. Stijn Schakenbos was dicht bij de gelijkmaker, Tolman redde met de vuisten. De druk op het doel van de Burgumers nam toe, maar de omschakelingen bleven gevaarlijk en opnieuw hield De Vries de hoop levend op de gelijkmaker door te redden met zijn uitgeschoven been. Adjan Jarjour had zich onsterfelijk kunnen maken met een slimme vrije trap vanaf de middenlijn. Tolman stond op de rand van de zestien en was kansloos op de verre trap van Adnan. Tot verbijstering van alles wat Zeerobben een goed hart toedroeg spatte de trap van 45 meter op de lat uiteen en wist Godert de rebound niet onder controle te krijgen. David van der Pol had in de blessuretijd de verdiende gelijkmaker op zijn schoen met een schijnbaar onhoudbaar schot. Doelman Arjen Tolman bokste toch nog de bal uit het doel. In de dying seconds viel een keihard genomen vrije trap van Zwart net op de verkeerde schoen in het strafschopgebied. Het laatste fluitsignaal van de goed leidende Pascal Sanders werd in het “vijandelijk “kamp met gejuich ontvangen. Voor hen eindelijk drie punten voor Zeerobben de kater.

Dat kwartje …….

Een puntendeling had minimaal verdiend geweest. Helaas rolde dit kwartje net de verkeerde kant uit. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Laat dat kwartje volgende week een keertje onze kant uit rollen. De jongens hebben dat wel verdiend en leegloop van de ziekenboeg kan daartoe een bijdrage leveren. Volgende week vol goede moed voor de drie punten naar Drachtster Boys.

Zeerobben : Jacob de Vries; Stijn Schakenbos ( 80 m. Lútsen Smits) ; Armando Zwart; Adnan Jarjour; Roan-Hein Joostema; Kristian Feenstra; Dylan Drent ( 70 m. Jeffrey Draaisma); David van der Pol; Marijn Helfferich( 70 m. Cyrus Boerman); Ane Schaap; Godert Attema

Scoreverloop: 0 – 1 (20 m. Fedde Durk Kingma)

Foto’s: Bert Drent