Ongeslagen zaterdag

Het komt natuurlijk bijna nooit voor. Er wordt op de zaterdag geen wedstrijd verloren door onze teams. Afgelopen zaterdag gebeurde dat toch. Uiteraard met medewerking van de herfstvakantie want er was maar een zeer zeer beperkt programma. Maar toch, we genieten ervan.

Al om kwart over tien speelden JO8-1 en JO9-2 een oefenwedstrijd tegen elkaar. Een spannende en leuke oefenwedstrijd eindigde uiteindelijk in 5-5. Na afloop werden er natuurlijk nog penalty’s genomen. Aansluitend speelde JO19-1 op het hoofdveld een oefenwedstrijd tegen Frisia JO19-1. Een pittige “potje” omdat Frisia op dit moment lijstaanvoerder is in de 4e divisie. Na een 2-0 voorsprong kon JO19-1 uiteindelijk niet voorkomen dat Frisia nog langszij kwam. De wedstrijd eindigde in 2-2. Tijdens de wedstrijd kwam het bericht binnen dat JO15-1 tegen en OP Urk met 2-0 had gewonnen van Urk JO14-1 en dus door gaat in de beker. Mooi resultaat. Aansluitend begonnen de vrouwen van VR 1 aan hun oefenwedstrijd tegen Beetgum. Na het teamuitje van vorige week nu dus een oefenwedstrijd ter voorbereiding op de wedstrijd van zaterdag a.s. tegen Blauw Wit. De wedstrijd in Beetgum werd met 3-0 gewonnen ondanks de vele afwezigen. Op hetzelfde moment begonnen de beloftes in Dokkum onder toeziend oog van hoofdtrainer Henk Konings aan de bekerwedstrijd in Dokkum tegen Be Quick Dokkum. De beloftes o.l.v. Erwin en Richard boekten een keurige 4-0 overwinning en dus ook door in de beker. Tot slot gingen de mannen van het 4e voor competitieverplichtigen naar de kuip in Koudum. Daar stonden ze al snel 1-0 voor maar even later keken ze tegen een 2-1 achterstand aan. Na de rust even een tandje erbij en uiteindelijk werd een verdienstelijk punt gepakt. Het werd 2-2 en dat levert een keurige 2e plaats op in de 6e klasse 09. En het was het eerste punt voor Oeverzwaluwen. Ook wel weer sociaal van deze leuke vriendenploeg.

Geen verliespartijen dus maar dat zal zaterdag a.s. ongetwijfeld anders zijn als er 27 wedstrijden worden gespeeld. Maar hier genieten we nog even van.