Max Faber (sc Cambuur) naar Zeerobben

Zeerobben heeft zich voor volgend seizoen verzekerd van de inbreng van Max Faber, momenteel uitkomend voor sc Cambuur O18. Max is net 18 geworden en dit seizoen vaste waarde in het elftal van sc Cambuur O18, uitkomend in de landelijke 2e Divisie. Max is vleugelverdediger, kan aan beide flanken uit de voeten, maar speelt vooral aan de rechterkant.

Oorspronkelijk is Max afkomstig van vv Foarút uit Menaldum, maar al op jonge leeftijd koos hij voor voetbal hogerop bij LAC Frisia 1883 in Leeuwarden, waar hij werd gescout door sc Cambuur. Daar verbleef hij aanvankelijk tot 2018 toen hij de overstap maakte naar de jeugdopleiding van sc Heerenveen, waar hij 3 jaar speelde. In 2021 keerde hij terug naar sc Cambuur en werd opgenomen in de selectie van O18.
Max gaat volgend schooljaar een studie Rechten beginnen en kan een en ander niet meer optimaal combineren met voetballen bij Cambuur. Hij heeft ervoor gekozen bij Zeerobben te gaan voetballen vanwege het goede niveau (1e klasse) en het feit dat het voor hem redelijk in de buurt is van de ouderlijke woning. Doorslaggevend was volgens hem echter het goede gevoel dat hij overhield aan de contacten met de TC vertegenwoordigers van Zeerobben. Of meegespeeld heeft dat bestuurslid TC, Marcel Visser volgend seizoen ook ploeggenoot van Max zal zijn? Wie weet, we gaan het hem nog wel eens vragen…


Max Faber tekent, Marcel Visser ziet toe.

 

Het spreekt voor zich dat Zeerobben verheugd is met de komst van een jong talent als Max Faber. Hij past goed in het profiel van de selectie, die er voor volgend seizoen toch ook weer wat anders uit gaat zien. Max zal niet de enige aanwinst zijn, maar daarover binnenkort meer.

De TC