“ Lûsige” overwinning van Drachster B. in Harlingen

De nieuwbakken trainer Luitzen Nijboer van Drachtster Boys nam in de 80e minuut al voorzorgsmaatregelen door topspitsen Rob Schokker en Robin Zuidema naar de kant te halen en het tempo uit de wedstrijd te halen en zich tevreden te stellen met één punt. Echter in de 89e minuut werd de volledige beker met Drachtster gif leeg gegooid in het Zeerobben doel middels een treffer van Sicco Bouwer. Voor de sterke Harlingers waren de druiven wel heel erg zuur, omdat eigenlijk iedereen zat te  wachten op een  verdiende voorsprong, die er dus niet kwam ondanks de legio kansen.

Over en weer kansen

Zeerobben startte agressief en zette de tegenstander meteen onder druk. Toch waren de corners in de beginfase voor de Drachtsters. Ze leverden echter niets op. De eerste grote kans was voor de latere matchwinner Sicco Bouwer. Na een prima pass van Said Hassen kwam hij alleen voor de doelman De Vries, die hij ook passeerde,  maar Jordy Torenbeek bracht redding op de doellijn. Vanaf links, voorzet Yander Zandbergen, maakte David van der Pol zich vrij en bracht keeper Bosje redding op inzet van Brent de Groot. Een vloeiende combinatie door het hart van de defensie met Kristian Feenstra, Dylan Drent en David van der Pol bracht Yander Zanderbergen in kansrijke positie, over. Adnan Jarjour zocht de diepte op Dylan Drent. Zijn inzet spatte op de vuisten van Bosje, corner. Opnieuw Bosje, die een goal voorkwam op een poeier van Kristian Feenstra. Zeerobben zette meer druk en ging op zoek naar een treffer voor rust. Vrouwe Fortuna stond aan de zijde van gasten en dus gingen de mannen rusten zonder te scoren. 

Ook dat is voetbal

Ook na de thee bleef de druk op het doel van Dr. Boys zonder dat er grote kansen kwamen. Toen dit overwicht wegebde nam Drachtster Boys de regie in handen en kregen ze ook de kans om de score te openen. Onnodig balverlies leidde al tot een noodzakelijke redding van Jacob de Vries. Uit een voorzet van Robin Zuidema( de rest van de wedstrijd wel in de “ buuse” van Brent de Groot) kopte Rob Schokker ( kwam voor de rest niet in het stuk voor dankzij Torenbeek en Amels) op de paal. Het goudhaantje Bouwer mocht van de zestien aanleggen. Nu ging de bal nog wel meters naast. Langzamerhand kregen de groenwitten weer de overhand. Met nog ruim een kwartier te gaan stoomde Patrick dwars door het Drachtster middenveld op en gaf Yander Zandbergen de kans om te scoren, weer over. Daarna Kristian op Yander 100 % kans via de lat naast. Een heerlijk passje van Feenstra op Higor da Silva verdiende eigenlijk de bekroning met een doelpunt na goed doorzetten van Zandbergen. De keeper was al uit positie, maar zijn te zachte inzet werd nog net van de doellijn geveegd. Uit een corner was het alarmfase één in de doelmond van Bosje. Opnieuw kon de goalie na een inzet van Patrick Amels de bal wegtikken. De rebound leverde niets op ondanks inzetten van  Zandbergen en Oosterbaan. Het leek een kwestie van tijd, dat Zeerobben de verdiende 1 – 0 zou scoren. Maar hoe anders pakte dit uit. Op een onverwacht ogenblik, 89 e minuut, verloor de verdediging  Sicco Bouwer even uit het oog en vanaf de zestien prikte hij de bal zuiver in de hoek, zijn twee eerdere missers waren hem daarna wel vergeven. De deceptie bij spelers, staf en supporters was enorm. Zelf niet scoren, tja dan kun je zo’n ontknoping verwachten.

Ondanks verlies prima gespeeld

Het is wel sneu om op deze manier tegen de eerste nederlaag op te lopen. Over de gehele wedstrijd beschouwd hadden de Harlingers het niet zover mogen laten komen. Toch kunnen de mannen van trainers Postma/ Janssen trots zijn op hun prestatie. Voor de toeschouwers was het een aantrekkelijk partij voetbal mede omdat de tegenstander tot aan de laatste fase van het duel ook  de intentie had om de drie punten mee te nemen. Hoe voorstelbaar was de vreugde bij Drachtster Boys, dat na de commotie buiten het voetbalveld van afgelopen weken, binnen de lijnen het geluk nu wel aan hun kant had. Zeerobben duikelt op de ranglijst en kan volgende week bij Pelikaan S het blazoen weer wat oppoetsen. Wie weet……

Scoreverloop : 0 – 1 Sicco Bouwer ( 89 m.)

Zeerobben : Jacob de Vries; Brent de Groot; Jordy Torenbeek; Godert Attema; Patrick Amels; Adnan Jarjour; Kristian Feenstra; Yander Zandbergen; Tim Oosterbaan; David van der Pol ( 58 m. Higor da Silva ); Dylan Drent