Lesje kampioenschap weggeven in 1,2,3….

Vandaag was het zover.. de allerbelangrijkste wedstrijd van het seizoen! Na een geweldig seizoen met maar 2 verlieswedstrijden was het dan nu tijd voor de kraker tegen de nummer 1 Minnertsga 3.De stand en doelsaldo was precies gelijk alleen had Minnertsga een wedstrijd minder gespeeld, dus met alleen winst konden we tevreden zijn. Coach H stond al weken op scherp en stuurde vrijdagmiddag nog een berichtje de app/groep in ,om de knapen te waarschuwen niet te diep in het glaasje te kijken… Het was die nacht nog nooit zo druk geweest op mijn whatsapp.. H zijn plan was om met de beste elf te starten.. dit betekende dat ik keurig als supporter meeging om het team te ondersteunen! Coach H kon zelf door gezondheidsproblemen niet meereizen..dat dit een gemis is mag duidelijk zijn! Aangekomen op de robbenplaat viel ik in de ene na de andere verbazing..  het eerste belletje kwam al snel..P had die nacht uit een plaatselijk café geprobeerd naar huis te fietsen en was via Parijs Roubaix op de kasseien onderuitgegaan ..gevolg..2 kapotte voortanden en een vermiste fiets! Afmelding. Snel regelde assistent leider W nog even talent M uit het vijfde (contracteren die knaap) om toch nog 3 wissels te hebben.

Zittend op het terras kwamen we er al snel achter dat er meer knapen de boodschap van H niet serieus hadden genomen. D en T hadden net als P de nacht bijna niet overleeft! Ook onze snelle J was bij een festivalletje geweest en vertelde trots dat hij half 8 thuis was. ‘s ochtends! Dit beloofde  een moeizame wedstrijd te worden..  Aangekomen op het mooie sportpark van Minnertsga was de tegenstander al met 19 man fanatiek met de warming-up bezig. In onze kleedkamer werd er rustig omgekleed en kwamen we erachter dat we nog wat spelers misten. Bleek dat er een auto vol met spelers nog even langs de Pearl moesten om een bril voor D te halen.. Ze waren nog net op tijd om de toss mee te maken! Onderwijl was ook P gearriveerd vermomd als Dracula.. en na 5 paracetamol klaar om in te vallen. Met 11 spelers op het veld en 4 op de bank begonnen wij de wedstrijd met de nieuwe brilstand van D. 0-0. Correctie.. 3 op de bank ..want T vond zelf dat hij bij de beste 11 hoorde en besloot zich weer om te kleden. Later bleek dat hij een rugblessure had opgelopen tijdens het aankleden. Al snel bleek dat Minnertsga meer zin had om kampioen te worden dan ons team. Het tempo van de tegenstander lag erg hoog en ook al snel begon Levels en Eigentijds zijn tol te eisen.. haperend en zwetend werden we alle kanten overlopen! Jammer is het dat alle Lemstras last hebben van hun schouder. Bij W en P vallen ze zo uit de kom en van schrik durft vader A de vlag niet meer omhoog te steken als de bal een meter over de achterlijn is ,bang om ook zijn schouder uit de kom te krijgen. 1-0 achter. Vlak daarna moest onze gevaarlijkste speler P met een haperende schouder het veld verlaten .

Invaller J zag zijn kans schoon en besloot wat slaap in te halen in de zestien van de tegenstander! Ondertussen was ook M van het vijfde uitgevallen en stond P op de rechtsback te verdedigen als een boer met kiespijn.. Zonder ook maar 1 keer in de buurt van de keeper van Minnertsga te komen wisten we toch deze stand tot de rust te behouden. In de eerste minuten van de 2de helft leek het of we onszelf herpakten maar al snel kwam daar weer een klap op.. misverstand achterin en de 2-0 was een feit! Daarna is het niemand meer gelukt om de bal naar een goeie kleur te spelen en werd de eindstand 4-0 op het wedstrijdformulier genoteerd. M van het vijfde viel nog 2 keer in en 1 keer uit.. maar liet wel zien over het goeie karakter te beschikken! Spits S viel nog goed in en heeft in 15 minuten meer ballen aangeraakt en meters gemaakt dan de middenvelders H en T samen in 90 minuten.…spits D had op zich nog wel wat goeie acties maar dat was na de wedstrijd in de kantine…ook waren er natuurlijk zat spelers die er alles aan deden om een goed resultaat neer te zetten maar het was vechten tegen de bierkaai.. al vanaf de eerste stap in de Robbenplaat was het gevoel er niet! De nederlaag was niet geflatteerd en zeer terecht tegen een goed voetballend Minnertsga. Minnertsga dat erin geloofde en met een grote selectie vol voor elkaar door het vuur gingen. Weg kampioenschap in minder dan 2 uurtjes.. ook op kelderklasse niveau komt succes je niet aanwaaien en moet je voor de volle honderd procent gaan voor het uiteindelijke doel! maar gelukkig blijft voetbal maar een spelletje en is het morgen gewoon weer zondag. Of zoals spits S op de terugweg zei..2de plaats is oek mooi seun!

P.S wegens privacy overwegingen en veiligheid voor mijzelf heb ik alleen de initialen gebruikt…

Het is nu zaterdagavond 23:30 en op de platenspeler draait Tim Vantol zijn rondjes…

And if we go down,we’ll go together

And if you would fall,i would pick you up

And one day it’s all get better

If we go ,we’ll go together

Tim Vantol-If we go down, we will go together

Volgende week vast weer een mooie zaterdag!

T

2 Reacties

Reacties zijn gesloten.