Leovardia – Zeerobben 3 – 1

Zeerobben afgetroefd door fel Leovardia

“A(l)s is verbrande turf “ zeiden we vroeger in Harlingen. Je zult het dus nooit weten, maar op details wordt een wedstrijd vaak beslist. Klein maar niet onbelangrijk detail was de meer dan 100% kans ( kan dat eigenlijk wel) van David van der Pol in de tweede minuut. Hij schoot jammerlijk over. Daarmee een inleiding vormend voor een verloren middag. Te veel spelers bij de Harlingers haalden hun gebruikelijke niveau niet en lieten daardoor de winst aan een doeltreffender Leovardia.

Dreun van Leovardia

De eerste klap is een daalder waard. Zo werd er gedacht bij de bezoekers. Fel jagend en de kansen afdwingend. Resultaat leverde dat niet op, hoewel de voorbereiding prima was, Cyrus Boerman op Dylan Drent en die terug leggen op David, helaas over. Halverwege de eerste helft ebde het offensief van Zeerobben wat weg en namen de Leeuwarders het heft meer en meer in handen, getuige een mooie kans met een kopbal van Engin Ceylan. Theo Nota kon nog net zijn hand ertegen krijgen. De daaropvolgende corner leverde opnieuw gevaar op. Een hard afstandsschot pareerde Nota en de rebound kon hij nog overtikken. Uit de hoekschop kopte Sentley St. Jago de bal door en Patrick Klijn kopte van dichtbij de 1 – 0 binnen. Zeerobben raakte de controle over de wedstrijd kwijt en het was dan ook niet verwonderlijk dat 5 minuten voor rust Sentley  de 2 – 0 liet aantekenen.

De wil was er wel

Het eerste kwartier van de tweede helft probeerden de groenwitten de aansluitingstreffer te forceren. Met goed voetbal de vrije man vinden. Maar deze zoektocht leverde geen verdiend doelpunt op. Het zat ook niet even mee, maar dat mag niet een excuus zijn. Leovardia kwam na twintig minuten in de omschakeling binnen de zestien van de tegenstander en Engin Ceylan kapte zich knap vrij en scoorde beheerst de 3 – 0. Wedstrijd gespeeld zou je denken, maar Zeerobben gaf de moed niet op en deed er alles aan om er nog een wedstrijd van te maken. Kansen waren er wel, doelpunten niet tot de 80 e minuut. Fortuinlijk kreeg Patrick Amels de bal in zijn voeten op zo’n 40 meter van het doel van de tegenstander. Keeper Tibben al niet groot van formaat stond ook nog een paar meter voor de doellijn. Met een perfecte trap scoorde Amels de 3 – 1. Zeerobben zette nog wel aan, maar zoals het gehele duel met weinig succes en weinig doelrijpe kansen meer.

Mooie stap wordt misstap

“Het kan verkeren” zei Bredero. De verwachting waren hoog gespannen. In 2023 alleen maar aansprekende winst ( uitgezonderd oefenduel tegen Bolsward). Zeerobben zou een mooie stap maken richting de koppositie. Maar zoals ook al in Harlingen beet de runner-up tegen Leovardia opnieuw in het zand met een 3 – 1 nederlaag.  Uithuilen en de draad naar boven toe weer oppakken.

Scoreverloop : 1 – 0 Patrick Klijn ( 33 m.); 2 – 0 Sentley St. Jago ( 39 m.); 3 – 0 Engin Ceylan ( 65 m.); 3 – 1 Patrick Amels ( 80 m.)

Zeerobben : Theo Nota; Stijn Schakenbos ( 70 m. Noah Redda); Valentijn van Laar; Brent de Groot; Dylan Drent; David van der Pol; Patrick Amels; Ane Schaap; Armando Zwart; Cyrus Boerman; Marcel Visser

Foto’s: Bert Drent